Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αρνητικός πληθωρισμός τον Μάρτιο για πρώτη φορά από το 1968!

Με αρνητικό ρυθμό «έτρεξε» ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, καταγράφοντας πτώση 0,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Πρόκειται για επίδοση που καταγράφηκε για τελευταία φορά στην ελληνική οικονομία το Μάιο του 1968 όταν ο πληθωρισμός ήταν και πάλι αρνητικός (-0,3%).

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που ανακοινώθηκαν σήμερα ξεχωρίζουν αυξήσεις τιμών 27,9% στις πατάτες , 26,9% στο πετρέλαιο θέρμανσης , 23,7% στα αεροπορικά εισιτήρια, 12,3% στον ηλεκτρισμό αλλά και σημαντικές μειώσεις 14,6% στις τιμές των φαρμάκων, 5,3% στα αυτοκίνητα, 4,7% στα ενοίκια και 4% στα δίδακτρα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AlanTrap | Απριλίου 10, 2013 12:37 μ.μ. | Reply
Συμφωνα μα τις οικονοιμικές θεωρίες :
Αποπληθωρισμός,σημαίνει μια γενικευμένη πτώση των τιμών ,των συντελεστών παραγωγής, και της εργασίας.δηλαδη θα έχουμε ύφεση στην οικονομία, δεν έχουμε ανάπτυξη, μείωση τιμών με μείωση των εισοδημάτων .
Ο πληθωρισμός έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία γιατί μειώνει την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων, ενισχύει την ανισοκατανομή του εισοδήματος, μειώνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενθαρρύνει τις εισαγωγές και περιορίζει τη ροπή για αποταμίευση.
Τελικά θα μα πει ο καπιταλισμός τι θέλει ; πληθωρισμό ; αποπληθωρισμό ή στασιμότητα ;
Να ξέρουμε βρε αδερφέ .


Πηγή: http://www.euretirio.com/2010/07/plithorismos.html#ixzz2Q33mMWur
www.euretirio.com
image description prince | Απριλίου 10, 2013 1:09 μ.μ. | Reply
1968? καλες εποχες!
image description ΑΡΑ: | Απριλίου 10, 2013 3:17 μ.μ. | Reply
αρνητικός πληθωρισμός = - πληθωρισμός = - (έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία γιατί μειώνει την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων, ενισχύει την ανισοκατανομή του εισοδήματος, μειώνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενθαρρύνει τις εισαγωγές και περιορίζει τη ροπή για αποταμίευση) = έχει μόνο θετικές επιπτώσεις στην οικονομία γιατί αυξάνει την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων, εμποδίζει την ανισοκατανομή του εισοδήματος, αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αποθαρρύνει τις εισαγωγές και αυξάνει τη ροπή για αποταμίευση.

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνετε!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο