Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σε τρείς μήνες το πόρισμα για τις νέες αντικειμενικές αξίες

Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα προχωρά εντός του έτους το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα ορίζεται ειδική πολυμελής επιτροπή με τη συμμετοχή φορέων της αγοράς ακινήτων η οποία θα προχωρήσει στον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών τιμών.
 
Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει :


Στα πλαίσια του έργου της η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή θα μπορεί να καλεί και να συμβουλεύεται άλλους φορείς της αγοράς, με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο, όπως ενδεικτικά, εκπρόσωπου της Ένωσης Μεσιτών Ελλάδος, της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Ελλάδος, του Συλλόγου Συμβολαιογράφων .

Δ. Έργο της Επιτροπής αυτής είναι η αξιοποίηση του πορίσματος και των προτάσεων της Ομάδας Εργασίας, για την μελέτη και εισήγηση για την αναθεώρηση της διαδικασίας προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών (που συστάθηκε με την αριθ. Δ6Α 016797ΕΞ2013/30-1-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας) προκειμένου να παρουσιάσει ένα νέο νομικό πλαίσιο υπολογισμού των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων, που θα βασίζεται στη δημιουργία «Τράπεζας Πληροφοριών Αξιών Ακινήτων» με τη συλλογή στοιχείων από τις μισθώσεις, τις μεταβιβάσεις και τις εκτιμήσεις σε όλη την επικράτεια.
Για τον σκοπό αυτό και την επεξεργασία των Πληροφοριών που θα συλλεχθούν θα συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών μια Κεντρική Επιτροπή Καθορισμού Αντικειμενικών Αξιών. Μέχρι την δημιουργία της «Τράπεζας Πληροφοριών Αξιών Ακινήτων» και την καταγραφή σε αυτήν ικανού αριθμού πληροφοριών από όλη την Ελλάδα, η Κεντρική Επιτροπή Καθορισμού Αντικειμενικών Αξιών θα προβεί στις ακόλουθες άμεσες ενέργειες.

· Αναγωγή των τιμών που παρήγαγαν οι Επιτροπές του 2005( οι τελευταίες Επιτροπές που βασίσθηκαν σε πρωτογενή στοιχεία) με εφαρμογή των παραπάνω δεικτών μεταβολής σε σημερινές αξίες.
· Αναγωγή των τιμών που παρήγαγε η Υπηρεσία, ομογενοποιώντας συνολικά στην Επικράτεια τις τιμές που παρήγαγαν οι Επιτροπές του έτους 2005.
· Αναγωγή των τιμών που έχουν συλλέξει και παράξει με την ισχύουσα διαδικασία οι εν ενεργεία Επιτροπές από το 2009 και μετά, με την εφαρμογή και σε αυτές δεικτών μεταβολής.
· Σύνθεση των παραπάνω τιμών σε νέες αναπροσαρμοσμένες Τιμές Ζώνης (ΤΖ).
· Έλεγχο των τιμών που θα προκύψουν (με αντιπαραβολή με τις εκτιμήσεις του έτους 2012)

Ε. Μετά από την ολοκλήρωση του έργου της, η Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στον Υπουργό Οικονομικών .

ΣΤ. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο κατάστημα του Υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Καρ. Σερβίας 8, και η διάρκεια λειτουργίας της ορίζεται για τρείς (3) μήνες από την υπογραφή της παρούσας απόφασης.

Ζ. Στα μέλη της Επιτροπής δεν οφείλεται για την συμμετοχή τους σε αυτήν οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση.

Δείτε την απόφαση από το φορολογικό αρχείο του κόμβου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Πολίτης | Μαΐου 6, 2013 7:02 μ.μ. | Reply
Καιρός να μειωθεί (με νόμο) και η αμοιβή του μεσίτη, έτσι ώστε να μην ξεπερνά το μηνιάτικο - κατώτατο μισθό. Δεν είναι σωστό ο μεσίτης να εισπράττει περίπου όσα εισπράττει και το κράτος από μια αγοραπωλησία.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο