Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους οι γερμανικές αποζημιώσεις

Στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίωνα Γεωργακόπουλο, διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στόχος είναι να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβληθεί σχετική γνωμοδότηση.

Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε πρόσφατα στη Βουλή, το έργο της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαρτίου και περιελάμβανε τη συλλογή, κωδικοποίηση, καταγραφή, ταξινόμηση και προστασία του μεγάλου παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού.

Όπως σημείωνε ο κ. Σταϊκούρας, το σχετικό αρχειακό υλικό συγκεντρώθηκε σε χώρο του κεντρικού κτηρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά. Έγινε επίσης ταξινόμηση φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία, ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση του καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού, και καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού.

Ακολουθώντας τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, ο κ. Σταϊκούρας παρέδωσε με τη σειρά του την έκθεση στο υπουργείο Εξωτερικών.


Πηγή:
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PELAVREN | Απριλίου 9, 2013 9:14 μ.μ. | Reply
επιτελους
image description βΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΙΑΚΟΣ | Απριλίου 10, 2013 9:52 π.μ. | Reply
Όσοι κάνουν χαρές άς είναι πιό συγκρατημένοι. Δεν νομίζω ότι αυτοί οι ευτελείς υπηρέτες των Γερμανών ότι έχουν πραγματικά την βούληση να το προχωρήσουν το θέμα. Δεν αποκλείεται δε, να το χρησιμοποιήσουν και ως δέλεαρ ως τις επόμενες εκλογές (όποτε αυτές γίνουν) προς το εκλογικό σώμα προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο του. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και μόνον από πραγματικούς πατριώτες μπορεί κανείς να περιμένη κάτι ουσιαστικό, δηλαδή απόφαση για σύγκρουση με τις σύγχρονες οικονομικές δυνάμεις κατοχής!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο