Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κραυγή αγωνίας των βιοτεχνών για το μέλλον του Ο.Α.Ε.Ε.

Την αγωνία του βιοτεχνικού κόσμου για το μέλλον του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μετέφερε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κοκκόρη κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΒΕΘ.

«Απαιτούνται δράσεις που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με λειτουργούσες όμως επιχειρήσεις, δηλαδή με αυξημένες πιθανότητες για τελική εκκαθάριση των οφειλών. Αυτό άλλωστε θα είναι και προς όφελος και των ασφαλιστικών ταμείων» σημείωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι για να γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ, αρκεί να αναφερθεί πως η μείωση των εσόδων από τις εισφορές έχει υπερβεί το 30%.
 
«Πρέπει να προλάβουμε την πλήρη κατάρρευση επιχειρήσεων και εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτός ο φαύλος καθοδικός κύκλος δεν "σπάει" με κατασταλτικά μέτρα. Όσο πιο γρήγορα αυτό γίνει αντιληπτό τόσο το καλύτερο για όλους μας» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό το ΒΕΘ προτείνει:

-Κεφαλαιοποίηση παλαιών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα, που δεν έχει σήμερα, να τις αποπληρώσει μετά το 2014.Με το «πάγωμα» των παλαιών οφειλών θα παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο, τουλάχιστον για την περίοδο 2013-2014, να πληρώνει μόνο τις τρέχουσες εισφορές του.

-Ευνοϊκή ρύθμιση που θα προβλέπει μακρά διάρκεια αποπληρωμής (60 δόσεις). -Χαμηλή δόση κατά την πρώτη διετία.

-Δυνατότητα στους ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν κατέθεσαν έγκαιρα αίτημα υπαγωγής σε έως δυο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, να υποβάλουν νέα αίτηση.

-Σημαντική μείωση των τελών καθυστέρησης και επιπρόσθετων τελών μέχρι 100%.

- Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την ένταξη σε ρύθμιση.

Π. Κοκκόρης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για 48 δόσεις

Την ανάγκη να υπάρξει νοικοκύρεμα εντός του 2013 προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία στα ασφαλιστικά ταμεία επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο τρόικα και κυβέρνηση βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία σε 48 δόσεις.

«Άποψη των δανειστών ήταν οι δόσεις να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2013 και όσο περνούν οι μήνες πρέπει, αντίστοιχα, να μειώνονται» ανέφερε ο κ. Κοκκόρης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες λέγοντας ότι θα δαπανηθούν 40 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 50 που συγκεντρώθηκαν σε ειδικό λογαριασμό.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MARIO | Απριλίου 9, 2013 2:17 μ.μ. | Reply
7 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ και εμείς κοιμόμαστε!
image description prince | Απριλίου 9, 2013 5:35 μ.μ. | Reply
κ τι να κανουμε? να τους τα πληρωσουμε εμεις?
image description Βασίλησ | Απριλίου 9, 2013 6:50 μ.μ. | Reply
Προσωπικά, θα προτιμούσα να μην πληρώνω για καμιά ασφάλεια κτλ, να βάζω όσο μπορώ τα αντίστοιχα χρήματα στην άκρη. Αφού έτσι και αλλιώς αν ποτέ πάρω σύνταξη αυτή 300 ευρώ θα είναι, άρα δεν πα να χρεωκοπήσει να ησυχάσουμε και να μην πετάμε τα λεφτά μας;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο