Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανοικτά καταστήματα τουλάχιστον 10 Κυριακές το χρόνο θέλει η τρόικα

Θέτει ζήτημα ίσης μεταχείρισης μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων

 Τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα, θέτοντας ζήτημα ίσης μεταχείρισης μεγάλων και μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.
 
Το θέμα είχε παγώσει όταν το υπουργείο Ανάπτυξης είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον αγορανομικό κώδικα, με τον οποίο πρότεινε τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων (με λιγότερα από 250 τ.μ.) μέχρι και 52 Κυριακές το χρόνο, αλλά τη δυνατότητα για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις να μένουν ανοιχτές μόνον 7 Κυριακές ετησίως.
 
Σύμφωνα με το Mega, η τρόικα λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση και προτείνει ουσιαστικά κυριακάτικη λειτουργία τουλάχιστον 10 φορές τον χρόνο για όλες τις επιχειρήσεις.
 
Επιπρόσθετα, η τρόικα ζητά οι περίοδοι των εκπτώσεων και των προσφορών να είναι ελεύθερες.
 
Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να υπογραμμίζει ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει.
 
Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Απριλίου 9, 2013 12:47 μ.μ. | Reply
Το πρόβλημα είναι ότι το Κράτος δεν θέλει καμία μέρα ανοικτά τα μικρομεσαία καταστήματα ..... Για αυτό και φροντίζει με την υπερφορολόγηση αλλά και το κόστος ζωής (γιατί όλοι ξεχνούν ότι και οι επαγγελματίες ζουν στην ίδια κοινωνία), να τους βγάλει από το δίλημα !!! Και όχι οι Κυριακές ......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο