Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Σ.Δ.Ο.Ε.: Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Δελτίο Τύπου
 
Κύκλωμα το οποίο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Ελλάδα προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες την 04/04/2013 σε έρευνα που διενεργήθηκε σε συνεργείο φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή του Ασπρόπυργου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 368 κιλών συσκευασμένη σε ασκούς αποθήκευσης υγρών, η οποία είχε μεταφερθεί στον χώρο με ημιφορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν επίσης 131 κιλά σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε θάλαμος τρέιλερ φορτηγού διεθνών μεταφορών με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας στο οποίο είχαν κατασκευάσει ειδική κρύπτη στο πάτωμα για την μεταφορά των ναρκωτικών σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, Έλληνας υπήκοος 63 ετών, καθώς και ο ιδιοκτήτης εταιρίας οδικών μεταφορών που ανήκε ο θάλαμος, Έλληνας υπήκοος 56 ετών, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της 08/04/2013, κατόπιν έκδοσης σχετικού εντάλματος σύλληψης και με την συνδρομή Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη σε κατοικία στην περιοχή Ν. Περάμου Αττικής Αλβανός υπήκοος 22 ετών, ο οποίος ήταν ένας από τους οργανωτές του κυκλώματος.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 παρόμοιοι ασκοί αποθήκευσης υγρών και δύο κλειδιά από φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν σκοπό να χρησιμοποιηθούν από το κύκλωμα για μεταφορές ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Συνολικά στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν :

1) 498,9 κιλά ΚΑΝΝΑΒΗΣ
2) Ένα (1) ημιφορτηγό
3) Ενας (1) θάλαμος φορτηγού διεθνών μεταφορών
4) Τρία (3) ΙΧΕ αυτοκίνητα
5) Τρία (3) δίκυκλα
6) Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
7) Χρηματικό ποσόν 1450 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο