Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενισχύσεις σε 1.563 μικρομεσαίες από το Πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά»

Επενδυτικά σχέδια 1.563 μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών τους συστημάτων χρηματοδοτούνται με το ποσό των 57,6 εκατ. ευρώ σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας....

Επενδυτικά σχέδια 1.563 μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών τους συστημάτων χρηματοδοτούνται με το ποσό των 57,6 εκατ. ευρώ σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας.


Πρόκειται για την ολοκλήρωση των έργων που είχαν ενταχθεί στους δύο Κύκλους του Προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά», συνολικού προϋπολογισμού 144 εκατ. ευρώ.
Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.psifiakomellon.gr και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 18-09-2006.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Οπως, εξάλλου, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου η στενή συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης με τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση των διαδικασιών υπογραφής συμβάσεων, παρακολούθησης, πιστοποίησης και πληρωμής των έργων. Αυτό αποτελεί και τον βασικό λόγο για τη σημαντική άνοδο της απορρόφησης του Προγράμματος.

Εξάλλου έχει ήδη προκηρυχθεί το Πρόγραμμα «Ψηφιακό Μέλλον» που στόχο έχει να ενθαρρύνει την ηλεκτρονικοποίηση της λειτουργίας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που απασχολούν 15-250 άτομα και έχουν αρχίσει τη δραστηριότητά τους πριν την 01-01-2003.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο