Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χωρίς υποχρεώση ταμειακής μηχανής οι ομοιοπαθητικοί, οι ψυχοθεραπευτές και οι λογοθεραπευτές

Με απόφαση της Διοίκησης του Υ.Ο., οι ασκούντες τα επαγγέλματα  του «ομοιοπαθητικού», «εναλλακτικών θεραπειών», «ψυχοθεραπευτή» και «λογοθεραπευτή - λογοπαθολόγου - λογοπεδικού», που δεν έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία όπως π.χ. γιατρός ή ψυχολόγος, θεωρούνται ότι παρέχουν υπηρεσίες που προσιδιάζουν στην άσκηση παραϊατρικών επαγγελμάτων και εντάσσονται στα ελευθέρια επαγγέλματα της παρ.1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε..

Συνεπώς, οι εν λόγω επαγγελματίες, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ΚΦΑΣ δεν είναι είναι υπόχρεοι στην έκδοση αποδείξεων από ταμειακή μηχανή και μπορούν να εκδίδουν θεωρημένη Α.Π.Υ. (για συναλλαγές με ιδιώτες) ή τιμολόγιο (αθεώρητο) για συναλλαγές με επιτηδευματίες.

Δείτε την σχετική απόφαση από το φορολογικό αρχείο του κόμβου


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description γνώμη μου | Απριλίου 8, 2013 5:22 μ.μ. | Reply
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ είπε για την Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από την άσκηση των επαγγελμάτων...
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η) δεν είπε τίποτε...
Στην Ελλάδα ο Δικαστής δικάζει με τον Νόμο και εμείς πληρώνουμε με τις ερμηνείες… ή ισχύει η παρ. 1 άρθρου 48 ν. 2238/1994 ή δεν ισχύει, να τροποποιήσουν τον Νόμο, ως πότε θα πληρώνουμε την Γραφειοκρατία σε χρόνο, σε χρήμα και με την υγεία μας την ίδια, ψυχική και σωματική. Κατά την γνώμη μου ούτε εσείς κάνατε σωστή ερμηνεία, τα συνεπώς ας τα χρησιμοποιήσουμε για προσωπική μας χρήση, μπας και μάθουν οι νομοθετούντες και οι παρατρεχάμενοί τους ότι δεν πάει άλλο.
image description KAROLOS | Απριλίου 8, 2013 7:51 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ επισκέπτη. Η προσωπική άποψη της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven, εκφράστηκε δημόσια και αυτό δεν νομίζω να είναι μεμπτόν. Είναι φυσικά η δική άποψη και θέση. Από κει και πέρα οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές. Η Διεύθυνση Κ.Φ.Α.Σ. δεν μπορεί να βγάλει απόφαση που να εξαιρεί τους ανωτέρω επαγγελματίες από τη χρήση ταμειακών αν δεν έχει λάβει προηγουμένως την επίσημη θέση της άλλης Διεύθυνσης, αυτής της φορολογίας εισοδήματος, σχετικά με τον χαρακτηρισμό του εισοδήματος των ανωτέρω. Αν διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο 1 του ν.1809/1988 θα δείτε ότι υπάρχει εξουσιοδοτική διάταξη στον Υ.Ο. να καθορίζει ποιές κατηγορίες επιτηδευματιών θα χρησιμοποιούν τις μηχανές αυτές σε ολόκληρη τη χώρα ή σε τμήματα της χώρας.
Εν κατακλείδι η έκφραση της άποψή μας δεν είναι δεσμευτική για σας. Αναμένουμε και την επίσημη απόφαση από το αρμόδιο τμήμα ΚΦΑΣ
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Απριλίου 8, 2013 9:27 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ με τον Karolos κυρίως επειδή βιώσαμε ανάλογη κατάσταση με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα...
image description δημητρα | Απριλίου 9, 2013 1:12 μ.μ. | Reply
Τελικα ποιος υπουργος ΜΑΣ παιρνει μιζα, μονο και μονο να μας δωσει τα χρηματά μας πισω. Δεν είμαι λογίστρια αλλά όλους στο επάγγελμα αυτό σας λυπάμαι γιατί σας χρησιμοπούν σαν πιονια σε μια παρτίδα σκάκι χαμένη από χέρι, μήπως θα πρέπει να κάνετε κάτι γι'αυτό, Αν δεν ξέρουν την δουλειά τος να τους βοηθήσετε, μην είστε τόσο κακοί, σήμερα έπαιξαν μαζί μας ίσως αύριο με εσάς , μην τους αφήνετε να παίζουν σε βάρος των πελατών σας γιατί εσείς από ανθρώπους σαν και εμάς ζήτε, αν κάνουμε όλοι διακοπή επαγγέλματος τι θα κάνετε άραγε όλοι εσεις......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο