Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση ισχύος κωδικών πρόσβασης χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: [email protected]
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94

Προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη θεοχάρη

Κοινοποίηση:

• Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κ. Γεώργιο Κριτσέλη

Αθήνα, 8 Απριλίου 2013

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 021

Θέμα: Παράταση ισχύος κωδικών πρόσβασης χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Αξιότιμε κε Γενικέ,

Με την ΠΟΛ.1228/27.12.2012 παρατάθηκε η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, μέχρι και την 30η Απριλίου 2013.

Συνέπεια αυτού , οι υφιστάμενοι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet, διατηρούνται σε ισχύ και με αυτούς θα μπορούν να υποβάλλονται κάθε είδους δηλώσεις.

Όμως:

α) καθώς οι φορολογούμενοι - φυσικά πρόσωπα - έρχονται σε επαφή με τον Λογιστή τους μόνον όταν μας καταθέτουν τα δικαιολογητικά, δημιουργείται, εξ αντικειμένου , η ανάγκη σύζευξης της παραπάνω ημερομηνίας με την φετινή καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

β) την ίδια περίοδο χιλιάδες νέοι άνω των 18 ετών πρέπει να προμηθευτούν κλειδαρίθμους από τις Δ.Ο.Υ. καθώς καλούνται να υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά.

Για τους λόγους αυτούς η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κρίνει σκόπιμο προς διευκόλυνση των διαδικασιών, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων, η παραπάνω ημερομηνία πρέπει να μεταφερθεί σε πρώτη φάση στις 30/06/2013 ή εξ αρχής να ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία ισχύος των η εξ ανάγκης νέα καταληκτική ημερομηνία λόγω καθυστέρησης έναρξης των υποβολών πάνω από 2 μήνες. Εκτός εάν πρόθεση της Γ.Γ.Π.Σ. είναι να παραληφθούν κλειδάριθμοι ταχυδρομικά από όλους όσους είναι κάτοχοι παλαιών κωδικών μέχρι την 30η Απριλίου.


Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Πανίδης Ι. Αβραάμ

Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ellhnas for ever | Απριλίου 9, 2013 10:17 π.μ. | Reply
makari na steiloyn oi anegkefaloi taxydromika thn antikatastasei ton kleidarithmon . h na toys afhsoyn opws einai . giati oi paloi exoyn tipota pios o logos na alaxthoyn?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο