Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπ. Οικ.: Είσπραξη φόρων ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2012 από ελέγχους στην «ΕΛΠΕ»

ΥΠΟΙΚ: Είσπραξη φόρων ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2012 από ελέγχους στην «ΕΛΠΕ»

Εισπράχθηκαν το 2012 και οι φόροι που είχαν καταλογιστεί, ύψους 35.713.319,65 ευρώ και οι νόμιμες προσαυξήσεις ύψους 13.548.896,84 ευρώ μετά τον έλεγχο που είχε γίνει σε φορολογική αποθήκη της Ελληνικά Πετρέλαια και αφορούσε στο χρονικό διάστημα από 19.06.2001 έως 28.2.2005. Στην Ελληνικά Πετρέλαια έχουν γίνει μέχρι σήμερα 2.501 έλεγχοι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Ο βουλευτής είχε ζητήσει να πληροφορηθεί από το υπουργείο Οικονομικών τι έχει γίνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση, τι ποσό εισπράχθηκε από τους βεβαιωμένους φόρους και πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει έως σήμερα στα ΕΛΠΕ.

Ειδικά για τον έλεγχο στη φορολογική αποθήκη των Ελληνικών Πετρελαίων, ο βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή του ότι σύμφωνα με καταλογιστική πράξη του 2008 από το Ζ΄Τελωνείο Πειραιά, προέκυψαν από ελέγχους βεβαιωμένοι φόροι περίπου 36 εκατομμυρίων ευρώ από διαφορά στη φορολογική αποθήκη των Ελληνικών Πετρελαίων. Το ποσό προέκυψε από διασταύρωση στοιχείων από την παραγωγή διυλιστηρίου με αυτά της φορολογικής αποθήκης του, όπου βρέθηκαν να λείπουν 36.609.165 λίτρα βενζίνης σούπερ.

Όπως ειδικότερα διευκρινίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, «το Δ΄ Τελωνείο Επίβλεψης Συγκροτημάτων Πειραιά είχε εκδώσει το 2008 καταλογιστική πράξη, κατόπιν ελέγχου σε φορολογική αποθήκη της εταιρείας, που αφορούσε στο χρονικό διάστημα από 19.06.2001 έως 28.02.2005. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν ελλείμματα για τα οποία χρεώθηκαν οι αναλογούσες φορολογικές επιβαρύνσεις. Συγκεκριμένα καταλογίσθηκαν στους νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας φορολογικές επιβαρύνσεις συνολικού ύψους 35.713.319,65 ευρώ, ποσό το οποίο καταλογίσθηκε επίσης αλληλεγγύως και εις ολόκληρον και στην εταιρεία.

Στην εν λόγω καταλογιστική πράξη δεν διαπιστώθηκαν λαθρεμπορικές παραβάσεις και συνεπώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα αλλά μόνο τελωνειακή οφειλή, η οποία έχει εξοφληθεί ενώ εκκρεμούν προσφυγές τόσο της εταιρείας όσο και των νομικών εκπροσώπων της στα Διοικητικά Δικαστήρια».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ioannis213 | Απριλίου 8, 2013 3:01 μ.μ. | Reply
Τι βολικό κύριε πρέσβη!!!
Καμία άλλη παράβαση για την διοίκηση!!!
Τι ωραία που τα καταφέραμε και ρίξαμε και το έλλειμα στον λογαριασμό των λογιστικών διαφορών!!!
- Ω!! μα τι ωραίο το καινούργιο σας σκάφος κύριε πρέσβη!! Και η βιλίτσα στην Μύκονο τι όμορφη και γραφική!
Όλα αυτά με τον μισθό σας στα ΕΛΠΕ!!! Μπράβο!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο