Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ουσιαστική απλοποίηση φορολογικών δηλώσεων

1 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε θεαματική απλοποίηση των φορολογικών δηλώσεων προχωρεί μέσα στην ερχόμενη διετία το υπουργείο Οικονομικών. Μεταφέροντας τα στοιχεία των οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ (Ε7), που από εφέτος υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις δηλώσεις ..

Σε θεαματική απλοποίηση των φορολογικών δηλώσεων προχωρεί μέσα στην ερχόμενη διετία το υπουργείο Οικονομικών. Μεταφέροντας τα στοιχεία των οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ (Ε7), που από εφέτος υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αισιοδοξεί να γενικεύσει τη χρήση των προσυμπληρωμένων δηλώσεων.


Οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι στους μόλις 40.000 φορολογούμενους που εντάχθηκαν στον «πιλοτικό» κατάλογο των προσυμπληρωμένων δηλώσεων θα προστεθούν έως το 2008 όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων των Ε7 όπου αναγράφονται ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των ετήσιων ποσών των μισθών που τους κατεβλήθησαν, καθώς και των κρατήσεων που διενεργήθηκαν.

Με τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αποκτά η ΓΓΠΣ, θα διαθέτει σε ηλεκτρονικά αρχεία όλες τις πληροφορίες που θα χρησιμεύσουν για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις (ποιοι φορολογούμενοι είναι μισθωτοί, ποιοι συνταξιούχοι, τι αποδοχές έλαβαν, τι κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών είχαν και τι ποσά φόρου τους παρακρατήθηκαν).

Πηγή express



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης