Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ουσιαστική απλοποίηση φορολογικών δηλώσεων

Σε θεαματική απλοποίηση των φορολογικών δηλώσεων προχωρεί μέσα στην ερχόμενη διετία το υπουργείο Οικονομικών. Μεταφέροντας τα στοιχεία των οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ (Ε7), που από εφέτος υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις δηλώσεις ..

Σε θεαματική απλοποίηση των φορολογικών δηλώσεων προχωρεί μέσα στην ερχόμενη διετία το υπουργείο Οικονομικών. Μεταφέροντας τα στοιχεία των οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ (Ε7), που από εφέτος υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αισιοδοξεί να γενικεύσει τη χρήση των προσυμπληρωμένων δηλώσεων.


Οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι στους μόλις 40.000 φορολογούμενους που εντάχθηκαν στον «πιλοτικό» κατάλογο των προσυμπληρωμένων δηλώσεων θα προστεθούν έως το 2008 όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων των Ε7 όπου αναγράφονται ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των ετήσιων ποσών των μισθών που τους κατεβλήθησαν, καθώς και των κρατήσεων που διενεργήθηκαν.

Με τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αποκτά η ΓΓΠΣ, θα διαθέτει σε ηλεκτρονικά αρχεία όλες τις πληροφορίες που θα χρησιμεύσουν για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις (ποιοι φορολογούμενοι είναι μισθωτοί, ποιοι συνταξιούχοι, τι αποδοχές έλαβαν, τι κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών είχαν και τι ποσά φόρου τους παρακρατήθηκαν).

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο