Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Στουρνάρας: Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων - Τι είπε θα γίνει με τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Γ. Στουρνάρας: Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2013 - Τι είπε θα γίνει με τον ενιαίο φόρο ακινήτων
 
Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2013 και το 2014, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη σημερινή τρίωρη συνάντηση με την ηγεσία της τρόικας. Διευκρίνισε ότι όταν λέει νέα μέτρα εννοεί ότι δεν θα μειωθούν μισθοί συντάξεις και δεν θα αυξηθούν άλλο οι φόροι, προσθέτοντας ότι διαρθρωτικού τύπου μέτρα μπορεί να ληφθούν.
 
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «η διαπραγμάτευση πήγε πολύ καλά, υπάρχει σημαντική πρόοδος» και εκτίμησε ότι είναι πιθανό -αν δεν υπάρξουν απρόοπτα- να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
 
Ερωτηθείς αν αυτό θα καταστεί εφικτό έως το Eurogroup της Παρασκευής, επισήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια και θεωρείται πιθανό.
 
Κανόνας 1/1 για το σύνολο των υποχρεωτικών αποχωρήσεων
 
Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η συμφωνία για προσλήψεις ισάριθμες με τις αποχωρήσεις (κανόνας 1 /1) μέσω ΑΣΕΠ, ισχύει όχι μόνο για επίορκους αλλά και για το σύνολο όσων φεύγουν από το δημόσιο με βάση τη μνημονιακή δέσμευση περί υποχρεωτικών αποχωρήσεων. Γαι τις «κανονικές» αποχωρήσεις (πχ συνταξιοδοτήσεις) συνεχίζουν να ισχύουν οι κανόνες 1/5 και 1/10 διευκρίνισε η ίδια πηγη.
 
Το ίδιο στέλεχος όταν ερωτήθηκε για το πότε θα έρθουν οι δόσεις ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει τα 2,8 δισ. ευρώ  της δόσης του Δεκεμβρίου να έρθουν πριν από το Μάιο, ωστόσο επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση τα ρευστά διαθεσιμα επαρκούν. Η ίδια πηγή έκανε λόγο και για μεγάλη σύγκλιση στο ζήτημα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το κράτος και κυρίως στον αριθμό των επιτρεπτών δόσεων.

Σημειώνεται ότι σήμερα παράλληλα με τη συνάντηση της τρόικας «έτρεχαν» άλλες δύο διαπραγματεύσεις, μία για τα ληξιπρόθεσμα και μία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
 
Τι θα γίνει με το νέο ΕΕΤΗΔΕ
 
Σε καλό δρόμο ανέφερε ο ίδιος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ ότι βρίσκεται η συμφωνία για τον νέο ΕΕΤΗΔΕ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε:
 
-επιχειρείται να υπάρχει αφορολόγητο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με την τρόικα
 
-δεν θα υπάρχει πλαφόν ανά τ.μ.
 
-οι νέοι φορολογικοί συντελεστές θα είναι οριζόντιοι (flat rate)
 
-υπάρχει κοινή επιτροπή ΥΠΟΙΚ και ΔΕΗ η οποία αναζητά ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν απώλεια εσόδων
 
-η τελική πρόταση του ΥΠΟΙΚ πριν αυτή αποχωρήσει απο Αθήνα.
 
Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει σε αυτή τη διαπραγμάτευση αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ύφεση στην Ελλάδα που παραμένει στο 4,5% για το 2013, καθώς ναι μεν η κρίση στην Κυπρο προκαλεί πιέσεις αλλά αυτές αντισταθμίζονται από τις καλύτερες επιδόσεις της φετινής τουριστικής σεζόν
 
Τέλος επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να καταστεί εφικτό το αίτημα για νέα μείωση του χρέους.

Πηγή Capital.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο