Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Φρένο» στη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank - Προχωρούν σε ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις από όλα τα μέσα ενημέρωσης , η τρόικα δεν δέχεται παράταση στο χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης για το νέο όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένη η πραγματοποίηση δύο ξεχωριστών αυξήσεων κεφαλαίου, μία για την ΕΤΕ και μία για την Eurobank.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η συγχώνευση θα είναι απίθανο να ολοκληρωθεί, καθώς το σχήμα θα οδηγεί στο 100% στην «αγκαλιά» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου.

Ανακοίνωση της ΤΤΕ

Ολοκλήρωση εντός του Απριλίου της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών

Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου. Και οι τέσσερεις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει -είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών- Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους ώστε να εγκριθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.
 
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερεις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
 
Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος.

----

Το Capital  επίσης δημοσιεύσει

Επιστολές ΕΤΕ και Eurobank στην Τράπεζα της Ελλάδος

Επιστολές απέστειλαν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο οι διοικήσεις των ΕΤΕ και Eurobank, στις οποίες αναφέρουν ότι αδυνατούν να καλύψουν το 10% της ΑΜΚ από την αγορά, ανέφερε υψηλότατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης και θα γίνει ο βασικός μέτοχος των τραπεζών.
 
Το υψηλόβαθμο στέλεχος μίλησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών, με βασικό θέμα τις τράπεζες. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ανέφερε σχετικά, μετά το τέλος της συνάντησης με την τρόικα,  ότι οι καταθέσεις είναι απολυτα ασφαλείς.
 
Πάντως, το ίδιο κορυφαίο στέλεχος διευκρίνισε ότι όσες διαδικασίες έχουν γίνει στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών ισχύουν μεν, αλλά αναστέλλονται. Ερωτηθείς για το ποιο θα είναι το μέλλον του deal ότι τις αποφάσεις θα λάβει το ΤΧΣ με βάση τα δικά του κριτήρια ως νέος βασικός μέτοχος των δύο τραπεζών.

«Σημασία έχει η ανακεφαλαιοποίηση και για αυτή υπάρχουν επαρκείς πόροι και αυτό είναι το βασικό», ανέφερε η ίδια πηγή. Πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν απο λίγο από την ΤτΕ για την ανακεφαλαιοποιηση των τεσσάρων τραπεζών είναι σε συμφωνία με την τρόικα, «εχει τη θωράκιση της τρόικας».
 
Επεσήμανε τέλος, ότι δεν θα υπάρχει αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της ανεκεφαλαιοποίησης και ισχύει αυτό που λεέι ο νόμος για 30 Απριλίου.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description καναπεδατος | Απριλίου 8, 2013 2:53 μ.μ. | Reply
Θωρακισμενες .... τραπεζες, θωρακισμενες... φυλακες, αδιαφθοροι..... ραμπο , αναχωματα....
για μισθους , απλετο ... φως που θα χυθει, αφθονο... χρημα που ρεει στη αγορα .
Το αγριο δουλεμα δεν εχει ορια.....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο