Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο δραματικός διάλογος Στουρνάρα – τρόικας: Αν θέλετε κι άλλα μέτρα, να πάτε στον Τσίπρα!

«Μην μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα. Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου να συζητήσετε μαζί του» φέρεται να τόνισε στους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Στουρνάρας, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.
 
Το σύνολο των θεμάτων που εκκρεμούν παραπέμπονται πλέον στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα στις 11 το πρωί.
 
Στη διαπραγμάτευση παραμένουν ανοιχτά:


 •οι απολύσεις στο Δημόσιο, οι οποίες ζητείται να είναι 25.000 έως το τέλος του 2014
 •η άμεση απόλυση 1.000 επιόρκων με αντικατάστασή τους από ισάριθμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
 • το δημοσιονομικό κενό του 2013 (2,3 δισ. ευρώ), το οποίο το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να εξαλείψει
 • ο Ενιαίος Φόρος στα ακίνητα που θα επιβληθεί και φέτος μέσω της ΔΕΗ
 • οι προτάσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο κάλυψης του κενού των 200 εκ. ευρώ που δημιουργείται από τη μείωση κατά 15% στο χαράτσι της ΔΕΗ

 Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι των δανειστών διατηρούν ακόμη τις ενστάσεις τους για τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank, καθώς δεν πείθονται για τις συνέργειες που θα δημιουργηθούν, ενώ δεν θέλουν να βάλουν παραπάνω χρήματα για την ανακεφαλαίοποίηση και ζητούν να ανακεφαλαιοποιηθούν χωριστά οι δύο τράπεζες, ώστε να είναι πιο εύκολο να πουληθούν στη συνέχεια.

 Παράλληλα, ένα από τα νέα αιτήματα της τρόικας είναι η συγχώνευση από ένα μεγάλο σχήμα της χώρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton, που αυτή τη στιγμή ανήκουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πηγή Ημερησία




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Απριλίου 8, 2013 1:58 μ.μ. | Reply
Ρε Στουρναρα δεν ντρέπεσαι?????
Μολις τα είπες αυτά, επαθε εγκεφαλικό ο Τροϊκανός!!!!!!!!!!
Τον πήρες στο λαιμο σου τον άνθρωπο!!!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο