Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κλιμακώνεται η κόντρα εφοριακών και ηγεσίας του Υπ.Οικ.

Κλιμακώνεται η κόντρα εφοριακών και ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ - ΔΟΥ

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΕΣ!

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Σκοπός της ανακοίνωσης αυτής, είναι να σας ενημερώσει, για τις εξελίξεις στα θέματα της προκήρυξης για τους ελεγκτές βεβαίωσης είσπραξης.
Με δεδομένα, την ομόφωνη απόφαση του 25ου Συνεδρίου (ΔΕΚ 2011) του κλάδου, τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, Συλλόγων, Συνελεύσεων κ.λπ., αλλά κυρίως τους αγώνες που δώσαμε όλη την προηγούμενη περίοδο, αντιμετωπίσαμε και τη νέα προκήρυξη. Με ανακοίνωσή μας (12.3.13) καταθέσαμε τη λογική μας και τονίσαμε ότι φυσικά «δεν λειτουργούμε με λογικές στείρας άρνησης» αλλά και δεν θα δεχθούμε σχεδιασμούς που αφορούν τον κλάδο, με τραγικές συνέπειες.

Ξεκινήσαμε έναν κύκλο συναντήσεων με τον Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Χ. Θεοχάρη (στις 14.3, 21.3, 27.3, 28.3, 3.4) και με τον κ. Γ. Μαυραγάνη (4.4), εκδώσαμε σχετικές ανακοινώσεις (14.3, 21.3, 27.3, 29.3) και συνεδρίασε το Γ. Συμβούλιο στις 28.3. Καταθέσαμε πλήρη πρόταση για να υπάρξει πλαίσιο διαλόγου στον κ. Χ. Θεοχάρη στις 19.3 και κείμενο στις 3.4 για την επιστολή που έστειλε στις υπηρεσίες στις 28.3. Προσπαθήσαμε με διάλογο - ενότητα και αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσουμε το όλο ζήτημα και ειδικά στην πρότασή μας της 19.3, τεκμηριώσαμε πλήρως τις θέσεις του κλάδου, χωρίς δογματισμούς και εμμονές, αλλά με στόχο να υπερασπιστούμε αυτονόητα δικαιώματά μας και την πλέον αποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών μας. Από τις επαφές με την πολιτική ηγεσία και το διάλογο (όπως και όποτε έγινε δυνατό να διεξαχθεί) έχουμε τα εξής δεδομένα:
1. Υπάρχει κείμενο στα αγγλικά, (γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε από Μαυραγάνη και Θεοχάρη) που κυκλοφορεί στο ανώτατο επίπεδο του Υπουργείου και αφορά την οργάνωση, τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των φορολογικών υπηρεσιών. Το κείμενο αυτό δεν μας δόθηκε παρά το ότι το ζητήσαμε. Από δημοσιεύματα (π.χ. Ελεύθερος Τύπος 31.3.13) από την έκθεση της ΔΝΤ και ΕΕ (Ιανουάριος 2013), υπάρχουν πληροφορίες, ότι η «αυτονόμηση» των υπηρεσιών μας (στην οποία συμφωνούμε ως προς τις εκάστοτε πολιτικές παρεμβάσεις που πρέπει να σταματήσουν) εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους, για τις αμοιβές μας, τη μονιμότητα και άλλα βασικά εργασιακά δικαιώματά μας. Οι προφορικές διαψεύσεις (για το δημοσίευμα) Μαυραγάνη και Θεοχάρη, δεν μας πείθουν!

2. Θα καθορίσει μονομερώς και αυθαίρετα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης τον αριθμό των οργανικών θέσεων, με νέα σχέδια στελέχωσης (stuffing plan) για όλο το Δημόσιο και φυσικά για το Υπουργείο μας. Από το σχεδιασμό αυτό, θα προκύψουν, απολύσεις - μετατάξεις - διαθεσιμότητες ή όπως αλλιώς ονομάσουν τη βαρβαρότητα και για τον κλάδο, όπως έγινε και το 2011.
Εμείς ζητήσαμε με σαφήνεια και εγγράφως, να διασφαλίσει η πολιτική ηγεσία το σύνολο των εφοριακών που υπηρετούν σήμερα, γιατί δεν περισσεύει ούτε ένας, ούτε θα επιτρέψουμε να απολυθεί έστω και ένας εφοριακός!
Μας απάντησαν ότι συμφωνούν ότι «δεν περισσεύει κανείς» «το προσωπικό είναι λίγο αριθμητικα», «θα αγωνιστούν μαζί μας για να μη γίνει κάτι τέτοιο» «δε νομίζω ότι θα χρειαστούν λιγότεροι εφοριακοί από 9.500» κ.λπ. αλλά αναμένουν το σχέδιο του κ. Μανιτάκη και δεν μπορούν να μας δώσουν γραπτή δέσμευση και να μας εγγυηθούν για το περιεχόμενό του.
3. Συμβόλαια αποδοτικότητας: Θα υπογραφούν από τους ελεγκτές. Σε επόμενο διάστημα, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για να υπάρχουν μεν οι στόχοι ανά υπηρεσία και άτομο, αλλά χωρίς ατομικά συμβόλαια. Οι στόχοι δεν θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου μετην ΠΟΕ-ΔΟΥ.
4. Αποκλεισμός ΔΕ: Δεν αλλάζει τώρα το 5%. Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μελλοντικά για να διευρυνθεί το ποσοστό.
5. Σύνδεση μισθού με απόδοση: «Δεν υπάρχει σκέψη για μισθολογική διαφοροποίηση ελεγκτών ΤΩΡΑ. Πρώτα θα φτιάξουμε ένα σωστό πλαίσιο. Μετά bonus σε όλους»
(28.3), «Θα υπάρχει μισθολογική διαφοροποίηση, συνδεδεμένη με την απόδοση» (3.4).
6. Αριθμός ελεγκτών: Για να κατοχυρωθεί ο συνολικός αριθμός των εφοριακών, ζητήσαμε να διευρυνθεί ο αριθμός τους (των ελεγκτών) στο σύνολο των εφοριακών. Η απάντηση ήταν αρνητική. Ένα ποσοστό θα υπηρετεί στον έλεγχο και ένα ποσοστό στο δικαστικό.
7. Που επιστρέφουν όσοι δεν πιάνουν τους στόχους: «Δεν ξέρω τι θα κάνουν όσοι δεν πιάνουν τους στόχους» (14.3), «Όσοι δεν κάνουν για ελεγκτές, θα επιστρέψουν σε καριέρες που θα χτίσουμε σταδιακά» (28.3).
8. Εντοπιότητα ελεγκτών: Η τοποθέτηση θα γίνει στην περιφέρεια. Δηλαδή αν η υπηρεσία που θα έχει έλεγχο και δικαστικό είναι στα Γιάννενα (για την περιφέρεια Ηπείρου) οι ελεγκτές από Άρτα και Πρέβεζα, θα υπηρετούν στα Γιάννενα.
9. Αριθμός Εφοριών: Θα υπάρχουν περίπου 60 εφορίες (με έλεγχο και δικαστικό) και 5 ελεγκτικά κέντρα. Δεν μας δόθηκε ο πίνακας, που θα είναι (γεωργραφικά) οι 60 ΔΟΥ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Προσπαθήσαμε όσο πιο συνοπτικά, να σας περιγράψουμε την κατάσταση. Στο site www.poedoy.gr υπάρχουν όλα τα έγγραφα. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΣΑΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΚΑΜΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Την επιστολή που έστειλε ο κ. Θεοχάρης στις ΔΟΥ την γνωρίζετε.

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στον κλάδο, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, συνεδριάσαμε πολλές φορές, κουβεντιάσαμε αναλυτικά και μετά από πολλή περίσκεψη και αφού συνεκτιμήσαμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ και τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, καταλήξαμε σε απόφαση, κατά πλειοψηφία, στην εκτελεστική επιτροπή της 4.4.13 και:
 Σε καλούμε να μην καταθέσεις αίτηση συμμετοχής για ελεγκτές βεβαίωσης και είσπραξης.
 Σε καλούμε να αναλογισθείς, το γενικό πλαίσιο για το Δημόσιο, για το Υπουργείο, την υπηρεσία σου και τον ίδιο σου το εαυτό.
 Σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για το ΕΜΕΙΣ και να παραμερίσουμε το ΕΓΩ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την έναρξη κινητοποιήσεων με πλαίσιο:

1. Την καταδίκη της άδικης φορολογικής πολιτικής, με την συνεχή επιβολή νέων «χαρατσιών».
2. Την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας.
3. Την διασφάλιση του συνόλου των οργανικών θέσεων του κλάδου.
4. Την μισθολογική αποκατάσταση των συναδέλφων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ ΠΕ1Γ/2008 (πτυχιούχοι ΑΕΙ με μηνιαίο μισθό 680 ευρώ)!
Σε αυτούς που σχεδιάζουν απολύσεις και άλλα βάρβαρα μέτρα, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23.4.13

Η απεργία αυτή θα είναι η έναρξη των κινητοποιήσεων. Εμείς σαν Ομοσπονδία (με τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες, που παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε) θα ξεκινήσουμε κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα, για αναλυτική ενημέρωσή σας και κυρίως ΔΙΑΛΟΓΟ.

Πρέπει όμως να γίνει σαφές ότι ή θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να έχουμε ποσοστά που θα στείλουν μήνυμα ή θα αναμένουμε υπομονετικά τον σφαγιασμό που ετοιμάζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.
Ή ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,
Ή ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Αθήνα 5-4-2013
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ- ΟΥ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑ ΗΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙ ΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο