Αποτελέσματα live αναζήτησης

Taxheaven - Άμεση ενημέρωση - Έγκαιρη επιστημονική κωδικοποίηση - Καινοτομικά εργαλεία. Κωδικοποιήθηκαν όλοι οι νόμοι στους οποίους επιφέρει αλλαγές ο νέος φορολογικός νόμος 4141/2013

8 Απρίλιου 2013 Σχόλια
Taxheaven - Άμεση ενημέρωση - Έγκαιρη επιστημονική κωδικοποίηση - Καινοτομικά εργαλεία. Κωδικοποιήθηκαν όλοι οι νόμοι στους οποίους επιφέρει αλλαγές ο νέος φορολογικός νόμος 4141/2013
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά
Η επιστημονική ομάδα του TaxHeaven στην προσπάθειά της για την άμεση ενημέρωση του φορολογικού της αρχείου, ολοκλήρωσε πρώτη για μια ακόμη φορά, την κωδικοποίηση και συμπλήρωση όλων των σχετικών διατάξεων των νόμων, όπως αυτές τροποποιούνται μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νέου νόμου (ν. 4141/2013 - Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης,παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις).

Έχοντας πάντα ως γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων μας, κωδικοποιήσαμε όλους τους σχετικούς νόμους και σήμερα οι συνδρομητές μας μπορούν να ενημερωθούν για το πώς αυτοί έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

Πιο συγκεκριμένα, με το νόμο 4141/2013 κωδικοποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν οι σχετικές διατάξεις στους παρακάτω νόμους:

  1. NOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2859 Κύρωση Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας
  2. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2238 Κύρωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
  3. ΝΟΜΟΣ ΥΠ'ΑΡΙΘ. 3842 Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας)
  4. NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4093 Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 - ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
  5. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2523 Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις.
  6. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ'ΑΡΙΘ. 356 Περί Κώδικος Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων
  7. NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3863 Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις.
  8. NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4072 Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις
  9. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4021 Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων - Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα - Κύρωση της Σύμβασης - Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις. [Ειδικό Τέλος Ακινήτων]
  10. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4110 Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις
  11. ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4111 Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις του ν. 4093/2012, κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων ......
  12. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4092 Κύρωση της από 6 Σεπτεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόμου 3986/2011...
  13. NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4038 Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015.
  14. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4024 Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.
  15. ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3986 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015
  16. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2961 Κύρωση του Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών Προικών και Κερδών από Τυχερά Παίγνια
  17. ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4002 Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου. Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση. Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  18. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2778 Αμοιβαία Κεφάλαια Ακίνητης Περιουσίας - Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και άλλες διατάξεις.
  19. NOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3528/2007 ΦΕΚ 26 A’/9-2-2007 Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών
  20. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3461 Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις.
  21. ΝΟΜΟΣ ΑΡΙΘ. 3340 Για την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς.
  22. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3556 Προϋποθέσεις διαφάνειας για την πληροφόρηση σχετικά με εκδότες των οποίων οι κινητές αξίες έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά και άλλες διατάξεις.
  23. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3606 Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις.
  24. NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3756 Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις.
  25. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3371 Θέματα Κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις [Ανώνυμες Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου - Ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής κινητών αξιών σε οργανωμένες αγορές κ.ά.]

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι με τα σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία των συνδρομητικών υπηρεσιών, τα οποία είναι τα μοναδικά που υπάρχουν σε φορολογική τράπεζα στην Ελλάδα, μπορείτε να δείτε, να μελετήσετε, να εκτυπώσετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε ΑΜΕΣΑ και σε ελάχιστο χρόνο όλες τις αλλαγές που επέφερε ο νόμος 4141/2013

Για παράδειγμα σε κάθε ένα από τους παραπάνω νόμους μπορείτε να δείτε τι ακριβώς άλλαξε με τον νέο νόμο αφού επιλέξετε το κουμπί "Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που επήλθαν με βάση αυτό το νόμο" στην αρχική σελίδα του κάθε νόμου .(Δείτε επόμενη εικόνα)



Στην συνέχεια μπορείτε να συγκρίνετε τις νέες διατάξεις με τις παλαιές.

Η σύγκριση γίνεται σε επίπεδο παραγράφου και σας βοηθάει να δείτε άμεσα τι προστέθηκε και τι αφαιρέθηκε σε κάθε διάταξη χωρίς να χρειάζεται να διαβάζετε ολόκληρα τα άρθρα. (δείτε επόμενη εικόνα )



 

Επίσης, μπορείτε να εκτυπώσετε σε μορφή word όλες τις αλλαγές, έτσι ώστε να τις επεξεργαστείτε οποιαδήποτε στιγμή στον υπολογιστή σας.(δείτε επόμενη εικόνα)


Ακόμη, σε κάθε νόμο που προστίθεται στον κόμβο υπάρχει η επιλογή "Δείτε σε ποιους νόμους έκανε αλλαγές ο νόμος".
Η επιλογή αυτή σας δίνει την δυνατότητα να δείτε άμεσα ποιες διατάξεις κωδικοποιεί κάθε νέος νόμος (άρθρα-παραγράφους) σε όλους τους υφιστάμενους κωδικοποιημένους νόμους του κόμβου.


Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να δείτε στον νέο νόμο 4141/2013 κατευθείαν ποιες αλλαγές έκανε χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε όλους τους νόμους που σας παραθέσαμε ανωτέρω. Η επιλογή αυτή υπάρχει στην αρχική σελίδα του νόμου 4141/2013 (δείτε επόμενη εικόνα)

 



 


Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δείτε στην οθόνη σας ποιες διατάξεις άλλων νόμων τροποποιεί κάθε νέος νόμος, χωρίς να χρειάζεται να διαβάζετε ολόκληρο το κείμενο.


 

Για το τέλος σας παραθέτουμε δύο νέες λειτουργίες που προστέθηκαν στις συνδρομητικές υπηρεσίες.

α)Σε κάθε νέο πλέον νόμο που προστίθεται στο φορολογικό αρχείο αλλά και σε κάποιους επιλεγμένους υφιστάμενους νόμους, έχουμε προσθέσει την αιτιολογική έκθεση σε κάθε άρθρο. (δείτε επόμενη εικόνα)

 

β) Στην οθόνη των σχετικών διατάξεων (αποφάσεων - εγκυκλίων , αποφάσεων δικαστηρίων κλπ) κάθε άρθρου και κάθε παραγράφου, έχει προστεθεί η επιλογή της εκτύπωσης σε ένα αρχείο word όλων των αποφάσεων μαζί με το πλήρες κείμενό τους. (δείτε επόμενη εικόνα)



 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης