Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρίνιση από το Υπ.Οικ. για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προσωπικών εταιρειών μέχρι 31 Μαΐου

Διευκρινίστηκε από το Υπ.Οικ. ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων της  παρ. 4 του άρθρου 2  (οι ομόρρυθμες και οι ετερόρρυθμες εταιρίες, οι κοινωνίες αστικού δικαίου, που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες, οι συμμετοχικές ή αφανείς, καθώς και οι κοινοπραξίες της παρ. 2 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1992, ΦΕΚ 84 Α'). είναι η 31η Μαΐου 2013 ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων.

Η διευκρίνιση αυτή δόθηκε από το Υπ. Οικ.,  λόγω της σύγχυσης που δημιουργήθηκε σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων μετά την κοινοποίηση της   ΠΟΛ.1064/29.3.2013, (και συγκεκριμένα της παραγράφου 2 του άρθρου 4 αυτής) η οποία προφανώς εκ παραδρομής ανέφερε ότι, εξαιρούνται από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής μεταξύ άλλων και η εταιρίες που αναφέρονται στην περίπτωση δ' του άρθρου 64 του ΚΦΕ (δηλαδή ΟΕ-ΕΕ κ.λπ. που τηρούν  τρίτης κατηγορίας βιβλία).

Η σχετική παράγραφος της ανωτέρω απόφασης έχει ως εξής:

Άρθρο 4
Ημερομηνία υποβολής

1. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής, μέσω διαδικτύου, είναι η 31η Μαΐου 2013.

2. Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρίες που υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή (χειρόγραφα) στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη  προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. (περιπτώσεις  δ'. ε' και στ' της παραγράφου 1).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description pman | Απριλίου 4, 2013 4:57 μ.μ. | Reply
Η παρερμηνεία της εκ παραδρομής..
Να δούμε τι άλλο θα δούμε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο