Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και όσοι παρέχουν υπηρεσίες χωρίς την υποχρέση τήρησης τιμοκαταλόγου, θα αναρτούν πινακίδα στο γραφείο τους σχετικά με την μη πληρωμή του αντιτίμου σε περίπτωση άρνησης έκδοσης απόδειξης

Η πρώτη αγορανομική διάταξη του 2013 έχει σαν θέμα την προσθήκη εδαφίου στην αγορανομική διάταξη 4.2012 η οποία ρυθμίζει το θέμα της μη πληρωμής του αντιτίμου από τον καταναλωτή ή τον λήπτη των υπηρεσιών στην περίπτωση άρνησης έκδοσης απόδειξης, από τον υπόχρεο.


Στο άρθρο 1 της Α.Δ. 4/2012 στο τέλος της παραγράφου 3 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:

«Επίσης η ίδια ρύθμιση περιλαμβάνει και όλους όσους παρέχουν υπηρεσίες, χωρίς την υποχρέωση τήρησης τιμοκαταλόγου, οι οποίοι και υποχρεούνται να τοποθετήσουν πινακίδα με την ανωτέρω ένδειξη σε εμφανές σημείο του γραφείου τους».


Με την νέα προσθήκη αυτή είναι πλέον υπόχρεοι στην ανάρτηση πινακίδας με την ένδειξη «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και όσοι παρέχουν υπηρεσίες αλλά δεν είναι είναι υπόχρεοι στην ανάρτηση τιμοκαταλόγου.


Δείτε την σχετική αγορανομική διάταξη Α.Δ 4/2012 όπως ισχύει πλέον μετά την τροποποίησή της
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DIMITRA | Απριλίου 4, 2013 7:03 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ;ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!
image description thomas | Απριλίου 4, 2013 7:32 μ.μ. | Reply
Κανένα πρόβλημα,να την κρεμάσουμε την πινακίδα.

Με έναν όρο.Θα κρεμάσουμε και μια άλλη που θα λέει

Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΝΟΜΙΜΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ (ΜΕΤΡΗΤΑ)
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Απριλίου 4, 2013 9:58 μ.μ. | Reply
ΕΓΓΡΑΨΕΣ φίλε μου. Θα το κάνω, γιατί δε μασάω και μου πουν ότι θέλουν, γιατί δεν υπάρχει νόμος που να μου απαγορεύει να βάζω ότι επιγραφή θέλω ;)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο