Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενιαίος φόρος ακινήτων που μόνο για φέτος θα εισπράττεται μέσω ΔΕΗ

Συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί : Συμφωνία αντί για χαράτσι να υπάρξει ενιαίος φόρος που θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ

Ο ενιαίος φόρος επί των ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων, θα τεθεί σε μόνιμη εφαρμογή από το 2014, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από την συνάντηση των συμπολιτευόμενων πολιτικών αρχηγών.

Για το 2013 «και μόνο», η είσπραξη του τέλους θα γίνει «κυρίως μέσω της ΔΕΗ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του επίμαχου τέλους, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως η κυβέρνηση θα καταθέσει σχετική πρόταση στην τρόικα, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τριμερούς το πρωί της Πέμπτης, στις 10:00, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση πηγαίνει με «κοινή θέση» στις διαπραγματεύσεις.

----

Ωστόσο, στο νέο φόρο γίνεται προσπάθεια να θα μπουν από φέτος και τα αγροτεμάχια για τα οποία, πάντως, θα έρθει στους ιδιοκτήτες σημείωμα από την αρμόδια εφορία και θα πληρωθεί σ' αυτήν. Αλλά επειδή οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν είναι ικανοί να εισπράξουν το φόρο για τα ηλεκτροδοτούμενα κτίρια, επελέγη ξανά η ΔΕΗ. Ωστόσο, όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν το φόρο, το ποσό θα πηγαίνει στις εφορίες κι εκεί θα πρέπει να πληρωθεί βαρυνόμενο με τέλη υπερημερίας. Νέο στοιχεία είναι και η επιβολή του φόρου και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ο οποίος θα πληρωθεί φυσικά μέσω των εφοριών.
 
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόταση για τον Ενιαίο Φόρο στα ακίνητα τονίστηκε:

«Έγινε μια πλήρης ενημέρωση για όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Θα υπάρχει μια ενιαία πρόταση σε όλα, κοινά διαμορφωμένη από την κυβέρνηση.

 Ειδικότερα, σε ότι αφορά το ΕΕΤΗΔΕ, η πρόταση που θα συζητηθεί με την τρόικα είναι να ονομάζεται πλέον Ενιαίος Φόρος και να εμπεριέχει έναν μειωμένο συντελεστή ο οποίος σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ θα επιφέρει μια απώλεια εσόδων της τάξης του 10% - 15%.
 
Η απώλεια αυτή στα έσοδα που εκτιμάται στα 200 εκ ευρώ θα καλυφθεί με τρεις τρόπους:
 1.Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των δήμων.

 2.Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ.

 3.Από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕΕΤΗΔΕ ή ΤΑΠ.


 Και οι τρεις δράσεις μαζί θα αποφέρουν στο δημόσιο περίπου 140 εκατομ. και τα υπόλοιπα 60 από τα 200 της απώλειας, θα καλυφθούν από τη μεγαλύτερη απόδοση που έχει το ΕΕΤΗΔΕ (και στο εξής ο Ενιαίος Φόρος) σε σχέση με αυτή που υπολογίζει η τρόικα.

 Επιπλέον, θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο σύστημα και τα αγροτεμάχια».


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Nikos | April 3, 2013 10:49 PM | Reply
Δηλαδή τον μετονόμασαν και τον καναν προοδευτικό αν κατάλαβα καλα...? ή καταργούν και τον ΦΑΠ Φυσικών Προσώπων?
image description xaxa | April 4, 2013 9:13 AM | Reply
αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...
image description aOURELIA | April 4, 2013 12:00 PM | Reply
Μία είναι η λύση:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ,ΟΥΤΕ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.
ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ !!!
image description vagoav | April 4, 2013 3:34 PM | Reply
ο ΕΚΤΑΚΤΟΣ φορος θα αντικαταστήσει το ΕΚΤΑΚΤΟ τέλος ώσπου να μουν ταυτόχρονα και ΕΚΤΑΚΤΟ τέλος και ΕΚΤΑΚΤΟΣ φόρος. Όλα ΕΚΤΑΚΤΑ!!!!
image description π βαροτσησ | April 4, 2013 11:40 PM | Reply
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ "ΕΚΤΑΚΤΟΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο