Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κίνητρα για την υποβολή ειλικρινών δηλώσεων Φ.Π.Α. μελετά το Υπ.Οικ.

Τι αναφέρει σε έγγραφό του ο Γιώργος Μαυραγάνης

Έγγραφο που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 29 Μαρτίου, αναφέρει ότι «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αλλαγή του συστήματος καταβολής του ΦΠΑ που οφείλεται με περιοδική δήλωση με σκοπό την παροχή κινήτρων για υποβολή ειλικρινών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, ακόμη και στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν είναι σε θέση να καταβάλλει το σύνολο του οφειλόμενου ποσού».

Ο υφυπουργός επισημαίνει ότι «με την υφιστάμενη διαδικασία προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής της εμπρόθεσμης μόνο περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, με την προϋπόθεση ότι κατά την υποβολή καταβάλλεται τουλάχιστον το 40% του οφειλόμενου φόρου και καταβολή του υπολοίπου προσαυξημένου κατά 2% σε δύο δόσεις, ενώ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις απαιτείται η καταβολή του συνόλου του οφειλόμενου φόρου».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά η οποία είχε ζητήσει να μην προχωρήσουν χωρίς διάλογο αλλαγές που, κατά πληροφορίες, προωθούνται στο σύστημα απόδοσης ΦΠΑ και προβλέπουν την κατάργηση των τριών δόσεων για την εξόφληση του οφειλόμενου φόρου, την αντικατάστασή τους με εφάπαξ καταβολή και κατάργηση των διακανονισμών.


Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο