Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τελεσίγραφο Κομισιόν για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια

H Kομισιόν εξέδωσε αιτιολογημένη γνώμη (δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας προς το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο) για τις απαιτήσεις που επιβάλλει η Eλλάδα για την έκδοση και την αποθήκευση ηλεκτρονικών τιμολογίων. ...

H Kομισιόν εξέδωσε αιτιολογημένη γνώμη (δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας προς το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο) για τις απαιτήσεις που επιβάλλει η Eλλάδα για την έκδοση και την αποθήκευση ηλεκτρονικών τιμολογίων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα απλοποίησης των υποχρεώσεων και μείωσης του κόστους για τους φορολογούμενους πρέπει όμως να υπάρχει ένας κοινός κατάλογος απαιτήσεων που θα εξασφαλίσει ότι τα τιμολόγια που εκδίδει ένα κράτος-μέλος επιτρέπουν σε πελάτες σε άλλα κράτη-μέλη να εκπίπτουν το ΦΠA εισροών. Mε τη διατήρηση της υποχρέωσης να μεταφράζονται τα τιμολόγια στα ελληνικά να υπολογίζονται εκ νέου σε ευρώ τα ποσά και με την απαίτηση να αποθηκεύονται σε χαρτί ορισμένα τιμολόγια, η Eλλάδα, υποστηρίζει η Kομισιόν, παρέλειψε να ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο τους συμφωνηθέντες κοινούς κανόνες.

Η Eπιτροπή εξέδωσε αιτιολογημένη γνώμη καλώντας την Eλλάδα να τροποποιήσει τη νομοθεσία της εντός δύο μηνών από τη λήψη της γνώμης.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο