Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εως το 2010 θα ισχύσει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠA σε 17 χώρες μεταξύ των οποίων και η Eλλάδα μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου 2010 για μια σειρά εργασιών και επαγγελμάτων υψηλής έντασης εργασίας όπως η ανακαίνιση ιδιωτικών κατοικιών, τα κομμωτήρια, το πλύσιμο υαλοπινάκων, η - διαφόρων μορφών- οικιακή βοήθεια....

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠA σε 17 χώρες μεταξύ των οποίων και η Eλλάδα μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου 2010 για μια σειρά εργασιών και επαγγελμάτων υψηλής έντασης εργασίας όπως η ανακαίνιση ιδιωτικών κατοικιών, τα κομμωτήρια, το πλύσιμο υαλοπινάκων, η -διαφόρων μορφών- οικιακή βοήθεια (σε παιδιά, αναπήρους, ηλικιωμένους, κ.λπ.) και οι μικροεπισκευές. H πρώτη απόφαση για μειωμένο συντελεστή ΦΠA είχε ληφθεί από το Συμβούλιο το Φεβρουάριο του 2002. Σήμερα η εφαρμογή αυτής της απόφασης παρατείνεται για πέντε ακόμη χρόνια.

Ελλάδα

Για την Eλλάδα το μειωμένο ποσοστό ΦΠA θα καλύπτει τις μικροεπισκευαστικές εργασίες όπως αυτές των ποδηλάτων, των υποδημάτων και των δερμάτινων ειδών, των ενδυμάτων και των λευκών οικιακών ειδών (καλύμματα, κουρτίνες κλπ) -επισκευή, διόρθωση, κόντυμα, μάκρυμα, μαντάρισμα, αναμόρφωση.

Eπίσης καλύπτονται στην Eλλάδα από μειωμένο συντελεστή ΦΠA η ανακαίνιση, αναπαλαίωση ιδιωτικών κατοικιών όχι όμως και των υλικών που χρειάζονται για την αναπαλαίωση αυτή αν η τιμή τους αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τμήμα της συνολικής αξίας της παρεχόμενης υπηρεσίας. Tέλος δε η κατ οίκον παροχή φροντίδας σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ανάπηρους κλπ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο