Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 8,8 δισ. οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου τον Φεβρουάριο

Στα 8,8 δισ. οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου τον Φεβρουάριο
 
«Πρωταθλητές» χρεών αναδεικνύονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ την ίδια στιγμή το Δημόσιο συνεχίζει να οφείλει περίπου 662 εκατομμύρια ευρώ σε επιστροφές φόρων προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.


Στα 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο, ελαφρά αυξημένες σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου όχι μονάχα δεν μειώνονται, αλλά αντίθετα παρατηρείται η δημιουργία μίας νέας γενιάς εκκρεμοτήτων.

«Πρωταθλητές» χρεών αναδεικνύονται τα ασφαλιστικά ταμεία, με χρέη που ανέρχονται στα 4,295 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθούν τα δημόσια νοσοκομεία, με οφειλές ύψους 2,012 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται πως το Δημόσιο εξακολουθεί να οφείλει 662,9 εκατομμύρια ευρώ σε επιστροφές φόρων προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, έναντι 643,3 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο