Συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Οικονομικές Ειδήσεις

2 Απρίλιος 2013
Taxheaven.gr


Συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος
 
Την προηγουμένη βδομάδα ελέγχθηκαν καταστήματα και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και σε μία περίπτωση εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία
 
Στον αριθμό 11012 και στα e-mails [email protected] & [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους
 
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι ειδικοί φορολογικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
 
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησε φορολογικούς ελέγχους σε καταστήματα (καφετέριες – ταβέρνες, εστιατόρια) και ξενοδοχεία σε περιοχές της Αθήνας, της Βούλας, της Αργυρούπολης, του Παλαιού Φαλήρου, του Χαλανδρίου και του Περιστερίου.

Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε τέσσερις (4) περιπτώσεις καταστημάτων. Ειδικότερα, πρόκειται για παραβάσεις της νομοθεσίας, που αφορούν στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Σε ένα από τα καταστήματα εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία καθώς δεν είχαν καταχωρηθεί τρεις εργαζόμενοι στο Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού της Επιχείρησης, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ένας υπήκοος Συρίας ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
 Ο συλληφθείς αλλοδαπός οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
 Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.