Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Γονικές άδειες και σε μερικώς απασχολούμενους

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Απασχόλησης σχετικά με την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών προβλέπεται η δυνατότητα των μερικών απασχολούμενων να επωφεληθούν από τις ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας για τις γονικές άδειες....

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Απασχόλησης σχετικά με την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών προβλέπεται η δυνατότητα των μερικών απασχολούμενων να επωφεληθούν από τις ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας για τις γονικές άδειες.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη, επεκτείνεται και στους μερικώς απασχολούμενους του ιδιωτικού τομέα η δυνατότητα λήψης γονικών αδειών λόγω ασθένειας προστατευόμενου μέλους (ανηλίκου ή ανίκανου τέκνου) ή προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σχολική επίδοση των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, από την ψήφιση του νόμου δίδεται η δυνατότητα λήψης άδειας έως 10 ημερών ανά ημερολογιακό έτος, χωρίς αποδοχές, στην περίπτωση εξαρτημένων τέκνων και προβλέπεται η δυνατότητα απουσίας από την εργασία έως 4 ημέρες ανά έτος, με άδεια του εργοδότη, για την επίσκεψη του σχολείου των παιδιών τους, εφόσον είναι ηλικίας έως 16 ετών.

Πηγή Καθημερινή
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο