Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Σ.Ε.-Ι.Κ.Α. - Ανακοίνωση για το Δωρόσημο των Οικοδόμων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ
(ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)
Στουρνάρη 30 Αθήνα τ.κ.104 33 - Τηλ.: 2105246822 -2105243714
fax: 2105227466
e-mail: poseika(a)_otenet.ar www.poseika.gr

Αρ. Πρωτ. 146/2013   
Αθήνα 1 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣ
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
κ. Γιάννη Βρούτση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παραβατικότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, για την μη κατάθεση της τροπολογίας σχετικά με την πληρωμή δωροσήμου στους οικοδόμους, η οποία αρχικά είχε εισαχθεί στο νομοσχέδιο αλλά αποσύρθηκε.

Όπως γνωρίζετε, η εν λόγω τροπολογία, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, αλλά αφορά μέρος των εισφορών που παρακρατούνται ως έξοδα Διοίκησης από τους οικοδόμους.

Από τη μέχρι σήμερα διαβούλευση μας με όλα τα κόμματα, προκύπτει ότι υπάρχει γενική αποδοχή του αιτήματος. Σημειώνεται δε, ότι το δωρόσημο καταβάλλεται με αυτό τον τρόπο, για ολόκληρες δεκαετίες, και η κατάργηση του θα επιβαρύνει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στο πρωινό ωράριο αφού χιλιάδες οικοδόμοι θα προστεθούν στις ατέλειωτες ουρές ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Εκτιμούμε ότι το αίτημα είναι δίκαιο και δεν απομένει παρά η δική σας, τελική πρωτοβουλία προκειμένου να ρυθμιστεί νομοθετικά. Σε αντίθετη περίπτωση -μετά την απαξίωση των υπηρεσιών αλλά και των εργαζομένων στο ΙΚΑ- θα εκλειφθεί η στάση σας ως εχθρική και θα μας οδηγήσει σε κινητοποιήσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Κυριακόπουλος

Ο Γραμματέας
Κων/νος Πονηράκος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο