Ειδήσεις Δικαστικά - Φορονομικά

Με την απόφαση αυτή της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣτΕ καθορίζεται ότι η Φορολογική Αρχή δεν έχει το Δικαίωμα να διενεργήσει τακτικό φορολογικό έλεγχο

Η φορολογική αρχή δια των υπηρεσιών της ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ και παρά τον Νόμο, των Υπουργικών Αποφάσεων και τη Δικαστηριακή Νομολογία διενήργησε και διενεργεί τακτικούς φορολογικούς ελέγχους στα βιβλία και στοιχεία των επιχειρήσεων. Έτσι στερεί το δικαίωμα των φορολογουμένων – επιχειρηματιών, το δικαίωμα υπαγωγής των εκκρεμών φορολογικών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Π.Ε.Φ.Ε.)
ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210.8232651, 6948-351478, 210.6124.910, FAX: 210.6140.024

ΠΡΟΣ
Αρ.πρωτ.Γραφείο Υπουργού: 5034/21-7-06                 
Αρ.πρωτ.Γραφείο Υφυπουργού: 002844/21-7-06          
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟ                                                                       
κ.ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ
κ.ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ                        
                                                                               
                                                                                         
                                                                                                                   
                                                                               
                                                                                                                         Αθήνα, 21-7-2006
Κύριε Υπουργέ,
 Η φορολογική αρχή δια των υπηρεσιών της ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ και παρά τον Νόμο, των Υπουργικών Αποφάσεων και τη Δικαστηριακή Νομολογία διενήργησε και διενεργεί τακτικούς φορολογικούς ελέγχους στα βιβλία  και στοιχεία των επιχειρήσεων. Έτσι στερεί το δικαίωμα των φορολογουμένων – επιχειρηματιών, το δικαίωμα υπαγωγής των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων τους στις ευεργετικές διατάξεις των Νόμων και των Υπουργικών Αποφάσεων (π.χ. Ν.3259/2004).
 Τα Διοικητικά Δικαστήρια και ειδικά η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣτΕ, έκριναν τελεσιδίκως ότι: «….η φορολογική αρχή ανεπιτρέπτως και παρά το νόμο διενήργησε τακτικό φορολογικό έλεγχο στα βιβλία και στοιχεία ……. της αναιρεσίβλητης …… καθ’ όσον ……. σε καμία  περίπτωση δεν μπορεί να στερήσει τον φορολογούμενο από το δικαίωμα υπαγωγής των εκκρεμών υποθέσεων του στις ευεργετικές διατάξεις των ανωτέρω Υπουργικών Αποφάσεων».
 Με την απόφαση αυτή της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣτΕ καθορίζεται ότι η Φορολογική Αρχή δεν έχει το Δικαίωμα να διενεργήσει τακτικό φορολογικό έλεγχο εις βάρος των εταιρειών και η διενέργεια του τακτικού φορολογικού ελέγχου είναι ανεπίτρεπτη.
 Το Δ.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. είχαν ενημερώσει το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του έτους 2005 ότι όποιος προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια θα δικαιωθεί.  Άλλη μια φορά έχουμε ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ.
 Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργία με όποιον συνάδελφο επιθυμεί να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια.
Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ      ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΚΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο