Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θέμα χρόνου η ενίσχυση του ΣΔΟΕ με ελεγκτές

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενταχθούν στον ελεγκτικό μηχανισμό. Η διαδικασία προχωρά στη βάση νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και ανοίγει τον δρόμο για την εσωτερική ανακατανομή του προσωπικού. Μέρος των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να ενταχθούν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα κατευθυνθεί στο ΣΔΟΕ προκειμένου να καλυφθούν κενά που φθάνουν τις 360 θέσεις. Ταυτόχρονα, προχωρά μέσω του ΑΣΕΠ η πρόσληψη 200 ακόμη νέων ελεγκτών, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει στην τρόικα το πρόβλημα ελλείψεων, ιδίως μετά το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων υπαλλήλων για συνταξιοδότηση.
 Για όλα τα παραπάνω, ενημερώθηκε η Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος είχε κληθεί να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου. Ως μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο βουλευτής υπενθύμισε ότι στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ενημερώσει την επιτροπή ότι αδυνατούν να επισπεύσουν την ολοκλήρωση του ελέγχου της λίστας, ελλείψει προσωπικού.
 Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να πάρει απόφαση στην προανακριτική, αν προηγουμένως δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή πόρισμα της έρευνας του ΣΔΟΕ για τη λίστα. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η ΔΗΜΑΡ «θα αρχίσει να γίνεται δυσάρεστη», λόγω της αδυναμίας σύλληψης της φοροδιαφυγής.
 
Πηγή: www.imerisia.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description chris | Μαρτίου 30, 2013 7:40 μ.μ. | Reply
Γράψτε το σχόλιό σας εδώ.
image description chris | Μαρτίου 30, 2013 7:54 μ.μ. | Reply
Ειναι προτιμότερο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός να δοθεί στις ελεγκτικές εταιρίες παρά να παραμείνει κρατικός .Τόσα χρόνια η διαφθορά και ο χρηματισμός ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των κοματικών στρατών που στελεχώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
image description foros | Μαρτίου 31, 2013 3:09 μ.μ. | Reply
@chris
Ο ελεγχόμενος να είναι και ελεγκτής!!! Ναι αυτή είναι μια φιλοσοφία που δεν την ασπάζονται ούτε οι ΗΠΑ ούτε και το ΗΒ.
Θα μπορούσε κάλλιστα με αυτή την λογική η υγεία να δοθεί σε ιδιώτες, η ασφάλιση να γίνει υποχρεωτικά ιδιωτική κ.ο.κ.
Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι οι υπάλληλοι των ελεγκτικών επιχειρήσεων δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις φορολογικών ελέγχων αλλά μόνο λογιστικών εργασιών και μόνο by the book.
Ελπίζω να υπάρχει το site όταν θα αρχίσουν να σκάνε τα φορολογικά πιστοποιητικά όπως έγινε στο Η.Β. όταν άρχισαν να εκβιάζουν οι ελεγκτικές επιχειρήσεις!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο