Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Α. Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών
 
Εξετάστηκαν οι εκκρεμότητες που θα κρίνουν την εκταμίευση των δύο δόσεων

 Οι εκκρεμότητες ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα που θα κρίνουν το κατά πόσον θα εκταμιευθούν οι δύο δόσεις ύψους 8,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εξετάστηκαν σημερα στο υπουργείο Οικονομικών σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά που διήρκεσε 4,5 ώρες .
 
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης,ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Πάνος Τσακλόγλου και ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Καραβίτης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση επικεντρώθηκε στην είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2013, στις αποκλίσεις στα έσοδα που διαρκώς αυξάνονται, στα ελλείμματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και στις απολύσεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Ανώτατη κυβερνητική πηγή που μετείχε στην συνάντηση δήλωσε πως στο επίκεντρο βρέθηκαν τρία θέματα. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου και η προετοιμασία εν όψει της ελεύσεως της τρόικα. Για τις επαφές με την τρόικα τόνισε πως θα πρέπει να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις πριν τις 12 Απριλίου. «Όλα θα τα πετύχουμε», σημειωσε.
 
«Μας νοιάζει η αποδέσμευση να φθάνει στην πραγματική οικονομία», δήλωσε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.
 
Σε ερώτηση για την Κύπρο υπογράμμισε πως είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο. «Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μία γενικότερη αρνητική ψυχολογία αλλά για όλη την Ευρώπη», είπε, προσέθεσε ωστόσο πως υπήρξε απόλυτη ηρεμία στις τράπεζες στην Κύπρο και όλα πήγαν καλά.
 
Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο