Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. - Αναστολή προσκόμισης πιστοποιητικού φορολογικής κατοικίας

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 019

Προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη

Κοινοποίηση:

• Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη θεοχάρη
• Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κ. Γεώργιο Κριτσέλη
• Διεύθυνση Δ.Ο.Σ

ΘΕΜΑ: Αναστολή προσκόμισης πιστοποιητικού φορολογικής κατοικίας

Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,

Έχουν προκύψει προβλήματα κατά την αναζήτηση του φορολογικού πιστοποιητικού των κατοίκων εξωτερικού.

Υπάρχουν χώρες, ενδεικτικά αναφέρουμε ως παράδειγμα τη Γερμανία, που περιφέρειές της δεν αναγνωρίζουν το έντυπο αποφυγής διπλής φορολογίας λόγω της γλώσσας (συνταγμένο στην ελληνική και αγγλική) και ως εκ τούτου δεν το υπογράφουν, με αυτή την εύλογη δικαιολογία, ενώ αντίστοιχα σε κάποιες Δ.Ο.Υ. οι φορολογούμενοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το πρόσχημα ότι οι βεβαιώσεις ήταν μόνον στα Γερμανικά ή Ιταλικά & Αγγλικά (από Ιταλία) θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι αλλοδαπές φορολογικές αρχές πρέπει να γνωρίζουν Αγγλικά και να μην εκδίδουν άλλες βεβαιώσεις πέραν του υποδείγματος που τους δόθηκε για να χορηγούν οι ίδιες αυτές τις βεβαιώσεις. Παρακαλούμε για τις άνωθεν περιπτώσεις να δίνετε η δυνατότητα της προσκόμισης στην Ελλάδα άλλου πιστοποιητικού του Δήμου για τη νόμιμη και φορολογική κατοικία. Έχουμε το καθήκον να επισημάνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν, έτσι ώστε να
μην χάνονται μετέπειτα εργατοώρες από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών για την αναζήτηση του παγκόσμιου εισοδήματος των εν λόγω φορολογουμένων, καθώς σε τελική ανάλυση δεν θα αποφέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία καθώς θα στηρίζονται σε λανθασμένες, στην συντριπτική πλειονότητα, εκτιμήσεις.

Μνημονεύουμε επίσης ακόμη έναν παράγοντα που αποτελεί μέρος του προβλήματος, τον οποίο και θέτουμε υπ’ όψιν σας, δηλαδή, την αναγκαία τροποποίηση του εντύπου φορολογικού πιστοποιητικού και αποφυγής διπλής φορολογίας, διότι δεν καλύπτει τα πλήρη στοιχεία του φορολογούμενου, δεν υπάρχει ένδειξη αναγραφής για ΑΦΜ., όνομα πατέρα, για εισοδήματα από άλλες πηγές, εκτός της Γ΄ πηγής από εμπορική δραστηριότητα, καθώς επίσης και την σύνταξη των εντύπων αυτών στην ελληνική και σε μια σειρά εθνικές γλώσσες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά, Ρουμάνικα κ.α) καθώς απευθυνόμαστε κυρίως σε κατώτερα στελέχη των αντίστοιχων φορολογικών αρχών. Απαιτείται λοιπόν η έκδοση αντίστοιχης εγκυκλίου
προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και η αύξηση των υποδειγμάτων.
Για τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε, την αναστολή προσκόμισης του φορολογικού πιστοποιητικού, τουλάχιστον για το οικονομικό έτος 2012, χρήση 2011 και οικονομικό έτος 2013, χρήση 2012 ή την παράταση της προθεσμίας για ικανό διάστημα έως ότου ολοκληρωθεί η τροποποίηση της σχετικής διαδικασίας και σταματήσει η ταλαιπωρία των φορολογούμενων μέσω της ορθολογικής χρήσης της απολύτου αναγκαίας γραφειοκρατίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Ι. Αβραάμ Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description TAXSOLUTION | Μαρτίου 28, 2013 3:32 μ.μ. | Reply
επιτέλους !!!!!!!!
image description TASSOS | Μαρτίου 28, 2013 10:25 μ.μ. | Reply
Έχουν ταλαιπωρήσει τον κόσμο τόσο πολύ μ'αυτό το χαρτί, στο τέλος θα το αναστείλουν αφού μας βγάλουν το λάδι.
image description Giorgos | Απριλίου 15, 2013 3:06 μ.μ. | Reply
telika ti ginete prepi na proskomithi i oxi ??????????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο