Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: Αίτημα παράτασης δηλώσεων Ε7, φορολογικών δηλώσεων ν. π. (αρ.2 παρ.4 ΚΦΕ), αγοράς φορολογικών ταμειακών μηχανών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.Ν.-Θ.
 
Δωδεκανήσου 7   
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 28-3-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοιν.:
Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.
Α.ΚΙ.Ο.Ε.
TAXHEAVEN
EPSILON 7

ΘΕΜΑ:  Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων Ε7, φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων (αρ.2 παρ.4 ΚΦΕ), αγοράς φορολογικών ταμειακών μηχανών.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
   
Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος για τον τρόπο υποβολής της οριστικής δήλωσης ΦΜΥ (Ε7) ενώ ταυτόχρονα δεν λειτουργεί και η ανάλογη εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. Πιστεύουμε ότι για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να δοθεί παράταση μέχρι τις 30-6-2013.
   
Επίσης, δεν έχει ανοίξει ακόμη το σύστημα της  Γ.Γ.Π.Σ. για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των Ν.Π. του αρ. 2 παρ. 4 του ΚΦΕ (Ο.Ε., Ε.Ε. κλπ) οι οποίες αν τηρούν Β’ κατηγορίας βιβλία, λήγουν την 1-4-2013, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους και στις 15-4-2013 αν τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας. Επειδή ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν είναι πολύ μεγάλος θεωρούμε απαραίτητη την παράταση των ως άνω προθεσμιών μέχρι την 31-5-2013.
   
Τέλος, όσοι επιτηδευματίες είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις, βάσει του Ν. 1809, πρέπει μέχρι τις 29-3-2013 να έχουν προμηθευτεί ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό. Όπως είναι γνωστό, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι μεγάλες και γι αυτό πιστεύουμε πως θα ήταν λογική μία παράταση έως την 30-4-2013.
    
 
Με εκτίμηση,         
      
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας                                 
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο