Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Αποκάλυψη πλαστογραφίας και απάτης σε βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Δελτίο Τύπου

Αποκάλυψη πλαστογραφίας και απάτης σε βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Παραθέτουμε Δελτίο Τύπου της 26/03/2013 με τίτλο "Σύλληψη ημεδαπής για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του ΙΚΑ", που εκδόθηκε από τη Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από σχετική μας συνεργασία.


"Κατόπιν συνεργασίας των Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. με το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, πρωινές ώρες της 22-3-2013 συνελήφθη στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος, 54χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, η 54χρονη το πρωί της ιδίας ημέρας μετέβη στο υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νίκαιας, για να ενημερωθεί για την πορεία δικαιολογητικών που είχε υποβάλλει την 21-11-2012 προκειμένου να της αποδοθούν σχετικές δαπάνες.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο που έγινε από υπαλλήλους του υποκαταστήματος η προαναφερόμενη κατά το παρελθόν είχε επιδοτηθεί με μεγάλα χρηματικά ποσά για έκτακτες φαρμακευτικές περιθάλψεις από διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αττικής. Κατά δήλωση του Διευθυντή του υποκαταστήματος Νίκαιας, η ανωτέρω ημεδαπή, για τα έτη 2011-2012 έχει εισπράξει παράνομα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για έκτακτες ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, το χρηματικό ποσό των -19.000- ευρώ περίπου. Παράλληλα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διενεργούνται έλεγχοι σε όλες τις παροχές που έλαβε η 54χρονη από το Ίδρυμα για τα έτη 2003 έως 2010.

Μετά από έλεγχο στη τσάντα της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των- 590- ευρώ ως προερχόμενο από είσπραξη της ανωτέρω από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε κατ' οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Εννέα (9) σφραγίδες ιατρών του ΕΟΠΠΥ, φαρμακείων και νοσοκομείων.
Δύο (2) μπλοκ παραπεμπτικών του ΙΚΑ για παρακλινική εξέταση.
Εκατόν πενήντα πέντε (155) αυτοκόλλητα BARCODE διαφόρων ιατρικών σκευασμάτων.
Ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας επ' ονόματί της.
Δύο (2) φωτοτυπικά μηχανήματα.
Ένας (1) φορητός Η/Υ.
Μία (1) κεντρική μονάδα Η/Υ.
Ένα (1) τηλεομοιοτυπικό μηχάνημα (ΦΑΞ).
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά".
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο