Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Απόσυρση των διατάξεων που δημιουργούσαν συνθήκες πειθαρχικών διώξεων εργαζομένων για λάθος ή αμέλεια των δημοσίων υπαλλήλων


Ανακοίνωση της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Η μαζική συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις που  οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες μας σε συντονισμό (ΠΟΠΟΚΠ-Π.Ο.Σ.Ε.ΙΚΑ-Ο.Υ.ΟΑΕΔ-Ο.ΣΥ.Π.Ε-Π.Ο.ΥΓ.Υ.ΕΟΠΥΥ), είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρση των αυταρχικών αυθαίρετων και αντισυνταγματικών διατάξεων  που περιείχε το νομοσχέδιο για τις πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες σε όλους  τους εργαζόμενους στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης κ Κοινωνικής Πολιτικής.
 
Αυτές οι διατάξεις αυστηροποιούσαν το ήδη υπάρχον σκληρό και άδικο πειθαρχικό και ποινικό  δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.
 
Η δυναμική κινητοποίησή μας έφερε την απόσυρση όλων των διατάξεων που δημιουργούσαν συνθήκες πειθαρχικών διώξεων εργαζομένων για λάθος ή αμέλεια και μια βιομηχανία διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο με αλλεπάλληλα νομοσχέδια καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων.
 
Συρρικνώνοντας μισθούς κ συντάξεις, μειώνοντας τα εφάπαξ, καταργώντας  Συμβάσεις Εργασίας.
 
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε θύματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής μαζί με όλους τους εργαζόμενους Δημόσιου κ Ιδιωτικού Τομέα.
 
Ακολουθούν άμεσα οι καταργήσεις Οργανισμών Δ/σεων κ Τμημάτων, οι αξιολογήσεις, η κινητικότητα, που θα προκαλέσουν μαζικές απολύσεις.
 
Είναι ανάγκη όλοι μας να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γιατί είναι ανοιχτά ακόμα πολλά μέτωπα.
 
Είναι ανάγκη με συλλογικές διαδικασίες , μαζική συμμετοχή και μαχητικές κινητοποιήσεις, να αντιμετωπίζουμε κάθε ενέργεια και επίθεση που θα δεχόμαστε.
 
Η δυναμική που αναπτύξαμε τις τελευταίες μέρες είναι υποθήκη, ας γίνει οδηγός για το μέλλον.
 
Οι καιροί απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ κ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για κοινό αγώνα και αυτό θα γίνει πράξη.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description γραφικοσ | Μαρτίου 28, 2013 6:36 π.μ. | Reply
να ισχύσει το ίδιο και στον ιδιωτικό τομέα για τους λογιστές

image description νικοσ | Μαρτίου 28, 2013 10:47 π.μ. | Reply
Πολύ παράλογο να διώκεται κάποιος για αμέλεια ή λάθος......... Φταίει μάλλον το γραφείο και το στυλό
image description dimhas | Μαρτίου 28, 2013 10:32 π.μ. | Reply
"Αυτές οι διατάξεις αυστηροποιούσαν το ήδη υπάρχον σκληρό και άδικο πειθαρχικό και ποινικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους."
Ολα τα λεφτά............

image description συνδικαλιστησ | Μαρτίου 28, 2013 10:14 μ.μ. | Reply
...έφερε την απόσυρση όλων των διατάξεων πειθαρχικών διώξεων εργαζομένων για λάθος ή αμέλεια...
ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚAΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ??
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!! ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ OI ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο