Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Ο Αρειος Πάγος επιτρέπει... κάποιες χρημ/κές πράξεις σε πολιτικούς και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων

Ο Αρειος Πάγος αίρει τις απαγορεύσεις που ίσχυαν για πολιτικούς και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων στις περιπτώσεις που αφορούν άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης σε ΑΜΚ και δημόσια εγγραφή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο αντεισαγγελέας....

Ο Άρειος Πάγος αίρει τις απαγορεύσεις που ίσχυαν για πολιτικούς και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων στις περιπτώσεις που αφορούν άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης σε ΑΜΚ και δημόσια εγγραφή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φ. Μακρής, στην υπ’ αρίθμ. 8/2006 γνωμοδότησή του, αναφέρει ότι οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι νομάρχες, οι δήμαρχοι, οι διοικητές, υποδιοικητές και γενικοί διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων μπορούν να ασκούν το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετοχών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Ανώνυμης Εταιρείας και να προβαίνουν σε δημόσια εγγραφή για κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας.

Η αιτιολογία είναι ότι οι πράξεις αυτές δεν υπάγονται στις απαγορευμένες χρηματιστηριακές συναλλαγές των πολιτικών και των άλλων προσώπων που υπόκεινται σε δεσμεύσεις.
 

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο