Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Σχετικά με την αναστολή των συντάξεων των δικαιούχων που δε διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. ή και Α.Φ.Μ.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με την αναστολή των συντάξεων των δικαιούχων που δε διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. ή και Α.Φ.Μ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε συνέχεια του από 21/03/2013 Δελτίου Τύπου αναφορικά με την αναστολή των συντάξεων στις 28.3.2013 για όσους δικαιούχους δεν εμφανίζεται να διαθέτουν ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ διευκρινίζει ότι:

Οι περιπτώσεις των συνταξιούχων που δεν εμφανίζουν ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ είναι περιορισμένες. Στο τριμηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων που αποστέλλεται στους συνταξιούχους, δεν αναγράφεται ο ΑΦΜ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί από τα πληροφοριακά συστήματα πληρωμών συντάξεων.

Κατά συνέπεια, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συνταξιούχων με την προσέλευσή τους στα Υποκ/τα, στα οποία έχουν αναρτηθεί πίνακες με τα ονόματα όσων τους έχει γίνει αναστολή σύνταξης (λόγω μη διάθεσης και των δύο απαραίτητων στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) καθώς και όσων δε διαθέτουν ένα εξ΄ αυτών, θα τεθεί σε λειτουργία από Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr) ειδική εφαρμογή, στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), θα τους γνωστοποιείται ποιο στοιχείο θα πρέπει να πιστοποιηθεί (ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ).

Για όσους ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης, λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, μπορούν από Παρασκευή 29/3/2013 και μετά να εισπράξουν αυθημερόν προκαταβολή από το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, εφ' όσον προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στις περιπτώσεις που η μη ταυτοποίηση αφορά ένα εκ των δύο στοιχείων (ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ) προκειμένου να μην ανασταλεί η σύνταξη μηνός Μαΐου, που χορηγείται στις 29/4/2013, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Υποκατάστημα του τόπου κατοικίας τους μέχρι και την Παρασκευή 5/4/2013.

Υπενθυμίζεται ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται τόσο στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου όσο και στο Σ00/35/26-03-2013 έγγραφο της Δ/νσης Παροχών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, θα κατατίθενται είτε αυτοπροσώπως με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας (ή του διαβατηρίου για αλλοδαπούς) είτε μέσω νομίμου εκπροσώπου του συνταξιούχου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι που κατοικούν μονίμως στο εξωτερικό θα ενημερωθούν για την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέσω των Πρεσβειών και οι σχετικές διαδικασίες θα καθοριστούν λεπτομερώς με νεώτερες ανακοινώσεις.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο