Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διευκρινίσεις σχετικά με υποβολή των λογαριασμών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των παρόχων υγείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
www.eopyy.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Αθήνα, 26/2/2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

1) Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ πάροχοι υγείας από 1/1/2012, οι οποίοι υποχρεούνται στην έκδοση τιμολογίων με την υποβολή των λογαριασμών δαπανών (ηλεκτρονικά και φυσικά), θα πρέπει να εκδίδουν και να υποβάλουν φορολογικά παραστατικά για το σύνολο των αιτουμένων δαπανών, μαζί με την κατάθεση των φυσικών παραστατικών στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

Όσοι πάροχοι υγείας δεν έχουν υποβάλει φορολογικά παραστατικά, για το υπόλοιπο των δαπανών, που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα (δηλαδή το 10% = σύνολο λογαριασμού – προκαταβολή), θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, να καταθέσουν συμπληρωματικά τιμολόγια, τα οποία στην συνέχεια πρέπει να καταχωρηθούν στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα στην οθόνη «Φορολογικά Παραστατικά Προμηθευτών».

2) Σας ενημερώνουμε ότι, προκειμένου να υποστηριχθούν από την ηλεκτρονική υπηρεσία eΔΑΠΥ οι νέες ασφαλιστικές τιμές αποζημίωσης ιατρικών πράξεων, που ισχύουν από 05/12/2012, έχουν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία οι παρακάτω λειτουργίες:

• Οι υφιστάμενοι κωδικοί μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών καταργήθηκαν και δεν είναι πλέον αποδεκτοί σε μια ηλεκτρονική υποβολή.

• Έχουν δημιουργηθεί νέοι κωδικοί, για τις μαγνητικές και τις αξονικές τομογραφίες, ανάλογα με τους τύπους μηχανημάτων, όπως προβλέπεται με τη νέα ασφαλιστική αποζημίωση. Για τους κωδικούς αυτούς μπορείτε να ενημερωθείτε από το site του ΕΟΠΥΥ στην επιλογή: Εφαρμογές  eΔΑΠΥ  Ιατρικές πράξεις ανά ειδικότητα (στο αρχείο αυτό παραμένουν και οι παλιοί κωδικοί, αλλά χωρίς τιμές).

• Σε όσες υποβολές έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, με τους παλιούς κωδικούς, έχει προχωρήσει αυτόματος υπολογισμός των δαπανών, με αντικατάσταση των παλιών κωδικών με τους νέους και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους παρόχους υγείας. Τα υπολογιζόμενα ποσά είναι διαθέσιμα, για κάθε υποβολή, στον web λογαριασμό κάθε παρόχου.

• Από σήμερα, όλες οι ηλεκτρονικές υποβολές, είτε με απ’ ευθείας καταχώρηση, είτε με την διαδικασία αποστολής αρχείου, πρέπει να γίνονται μόνο με τους νέους κωδικούς, διαφορετικά θα απορρίπτονται.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο