Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα βιντεοκλάμπ δεν θα τηρούν βιβλία παράδοσης και παραλαβής

Τα βιντεοκλάμπ δεν θα τηρούν στο εξής βιβλία παράδοσης και παραλαβής, αλλά θα κόβουν απλώς αποδείξεις ταμειακών μηχανών. Αυτό προβλέπει χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, με την οποία παρέχεται σειρά γραφειοκρατικών διευκολύνσεων στου......

Τα βιντεοκλάμπ δεν θα τηρούν στο εξής βιβλία παράδοσης και παραλαβής, αλλά θα κόβουν απλώς αποδείξεις ταμειακών μηχανών. Αυτό προβλέπει χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, με την οποία παρέχεται σειρά γραφειοκρατικών διευκολύνσεων στους επιτηδευματίες που εκμισθώνουν βιντεοκασέτες και dvd.

Η παραπάνω ρύθμιση ισχύει πέραν των γνωστών καταστημάτων βιντεοκλάμπ και για τα νέου τύπου σημεία παράδοσης και παραλαβής dvd μέσω αυτομάτων μηχανημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται φορολογικός ηλεκτρονικός μηχανισμός, ο οποίος εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι ανωτέρω επιτηδευματίες από την 1.11.2006 υποχρεούνται:
α) Να τηρούν θεωρημένο «Μητρώο Εκδοθεισών Ψηφιακών Καρτών Πελατών», στο οποίο καταχωρούνται με την έκδοση της κάρτας η ημερομηνία, ο α/α αυτής, καθώς και το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του πελάτη.
β) Να εκτυπώνουν για τον πελάτη, με κάθε παράδοση ή παραλαβή μέσω του αυτόματου μηχανήματος, αθεώρητη «Απόδειξη παράδοσης» ή «Απόδειξη παραλαβής», αντίστοιχα.
γ) Να τηρούν θεωρημένο βιβλίο «Ποσοτικής Παράδοσης και Παραλαβής μέσω Αυτόματου Μηχανήματος», το οποίο ενημερώνεται άμεσα με τα δεδομένα των παραπάνω αποδείξεων και εκτυπώνεται εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας.

 

πηγή Κέρδος

Σχετική απόφαση.

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5692
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο