Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Χρηματοδότηση επιχειρήσεων από την ΕΤΕπ και στοιχεία για τις εκταμιεύσεις δανείων της ΕΤΕπ προς τις επιχειρήσεις

ΥΠΑΝΥΠ

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δάνεια άνω των 150 εκατ. ευρώ έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής από ελληνικές τράπεζες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε εφαρμογή του προγράμματος παροχής δανείων σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγύηση του Δημοσίου.

Η σχετική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΕΤΕπ που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2012, προβλέπει τη χορήγηση συνολικά 440 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ μέσω των τραπεζών Εθνική, Alpha και Παγκρήτια (που έχουν υπογράψει συμβάσεις με την ΕΤΕπ), για κεφάλαια ύψους, αντίστοιχα, 250, 140 και 50 εκατ. ευρώ.

-Από τα 440 εκατ. ευρώ η ΕΤΕπ έχει ήδη εκταμιεύσει προς τις 3 τράπεζες 212,5 εκατ. : 60 εκατ. προς την Εθνική, 140 εκατ. προς την Alpha και 12,5 εκατ. προς την Παγκρήτια.

-Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, που κοινοποίησαν στην ΕΤΕπ δύο από τις τρεις τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι εκταμιεύσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις φθάνουν στα 149,9 εκατ. ευρώ: 140 εκατ. από την Alpha και 9,9 από την Παγκρήτια. Δεν περιλαμβάνονται στο ποσό αυτό οι εκταμιεύσεις από την Εθνική, τα στοιχεία για τις οποίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, μέχρι στιγμής έχουν δανειοδοτηθεί από την ΕΤΕπ μέσω των ελληνικών τραπεζών μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τους κλάδους: μεταποίησης, ενέργειας, τουρισμού, εμπορίου, κατασκευών, πληροφορικής, εξορύξεων, γεωργίας και μεταφορών.

Η κατανομή των επιχειρήσεων ανά κλάδο και περιφέρεια φαίνεται στους συνημμένους πίνακες.

Από το Γραφείο Τύπου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο