Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανασκευάζει ο Ντάισελμπλουμ τα περί «κουρέματος» και σε άλλες τράπεζες

Ανασκευάζει ο Ντάισελμπλουμ τα περί «κουρέματος» και σε άλλες τράπεζες

«Η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση, δεν αποτελεί μοντέλο διευθέτησης»
Μετά από το σάλο και την ανησυχία που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, και οι οποίες προκάλεσαν αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν «στο κόκκινο», ενώ σημειώθηκε και σαφής πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση και ότι το πρόγραμμα διάσωσης που εκπονήθηκε στη διάρκεια της νύχτας δε θα χρησιμεύσει ως μοντέλο διευθέτησης άλλων προβλημάτων στο μέλλον.
 
«Η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση, που παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις, που χρειαζόταν τα μέτρα διάσωσης για να οποία συμφωνήσαμε χθες», υπογραμμίζει ο Ντάισελμπλουμ σε σύντομη ανακοίνωσή του.
 
«Τα προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής εκπονούνται για να προσαρμοστούν ακριβώς στην κατάσταση της ενδιαφερόμενης χώρας και κανένα μοντέλο ή σχέδιο δεν χρησιμοποιείται», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα σήμερα οι αγορές αντέδρασαν έντονα σε συνέντευξη του Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Financial Times και στο πρακτορείο Reuters στην οποία ο επικεφαλής του Eurogroup έδειχνε πως εγκρίνει την ιδέα ότι το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου θα μπορούσε να εφαρμοστεί μελλοντικά σε άλλες χώρες της ευρωζώνης με εύθραυστες οικονομίες.

Πηγή News.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο