Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Κατασχέσεις σε επιχειρήσεις με ρυθμισμένες οφειλές»

Το ΒΕΑ σχετικά με την επιβολή κατάσχεσης σε ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα για την επιβολή κατάσχεσης ακόμη και σε επιχειρήσεις με ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς και την ανάγκη αλλαγής στη δεδομένη συγκυρία της αυστηρής εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης από τις Δ.Ο.Υ

 Η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να λύσει το πρόβλημα της εξασφάλισης των εσόδων υποκαθίσταται για άλλη μια φορά από την εύκολη λύση και τους γνωστούς στόχους.

Με τα λουκέτα στην αγορά να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας η υποχρέωση προκαταβολής 10 και πλέον δόσεων υπό την απειλή της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών και μάλιστα είναι και συνεπείς στη καταβολή των προβλεπόμενων δόσεων μόνο ως επίθεση κατά της επιχειρηματικότητας μπορεί να θεωρηθεί.

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των επιχειρήσεων επιβάλλει επιτακτικά την ανάγκη αλλαγής της αυστηρής εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης από τις Δ.Ο.Υ. για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.
Το ΒΕΑ κάνει έκκληση στον υπουργό οικονομικών να επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές που οδηγούν στον αφανισμό της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να προβληματιστούμε όλοι τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας για την επιτυχία των μέχρι τώρα ακολουθούμενων πολιτικών τα αποτελέσματα των οποίων μας οδηγούν στην άμεση αναθεώρησή τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο