Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Ναι» από Eurogroup στη συμφωνία Κύπρου - τρόικας - Τι προβλέπει η απόφαση του Eurogoup

25 Μάρτιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
«Ναι» από Eurogroup στη συμφωνία Κύπρου - τρόικας

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν οριστικά το σχέδιο της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές της ΕΕ.

Η πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων την δημιουργία μιας «καλής» και μιας «κακής» τράπεζας, την μεταφορά των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε «ικανοποιημένος» από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με κορυφαία στελέχη της ΕΕ και του ΔΝΤ κατά την αποχώρησή του από την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια προκαταρκτική συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο για την δανειακή σύμβαση της Κύπρου διαμορφώθηκε στο δείπνο στο οποίο παρακάθισαν ο πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος ασκεί χρέη προέδρου της δημοκρατίας κατά την απουσία του κ. Αναστασιάδη.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αναφέρουν ότι το κούρεμα της Τράπεζας Κύπρου θα φτάσει στο 30%, ενώ πηγές αναφέρουν ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν επίσης πάγωμα του ELA, (Μηχανισμού Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας) για την Λαϊκή Τράπεζα.

Ωστόσο ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το μέγεθος του κουρέματος για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Είπε επίσης ότι σεν θα επηρεαστούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000€
«Θέλω να επισημάνω ότι κανένα από τα μέτρα δεν θα επηρεάσει καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ»,
«Το πακέτο, θα επιτρέψει την επίτευξη μίας κανονική λειτουργία και ενός σταθερού περιβάλλοντος πολύ σύντομα στην Κύπρο», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.






Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης