Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Παίζουν πόκερ με τις καταθέσεις στην Ελλάδα

Ένα απαράδεκτο σενάριο διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες υπό την μορφή «απειλής». Ότι είναι πιθανόν να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς για... διαπραγματευτικούς λόγους.
 
Οι φήμες αυτές προέρχονται από την Κύπρο και αποδίδονται σε αρχηγό πολιτικού κόμματος. Το Capital.gr προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες. Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν το ακριβώς αντίθετο! Οι συζητήσεις προχωρούν κανονικά μέχρι κι αυτή την ώρα. Εκτός κι αν άλλα λέγονται μέσα στην αίθουσα που βρίσκονται οι αντιπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς και άλλα έξω από την αίθουσα.
 
Αυτό που έχει σημασία είναι δούμε τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης, για να κατανοήσουμε και τον χαρακτηρισμό του «απαράδεκτου» που ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει. Είναι σαφές ότι σε περίπτωση κατάρρευσης του συστήματος και αν δεν προχωρήσει η πώληση του δικτύου των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, οι καταθέτες θα έχουν ανάλογη τύχη με εκείνη που θα έχουν και οι καταθέτες στην Κύπρο. Αν αυτός δεν είναι ένας ωμός εκβιασμός, τι άλλο μπορεί να είναι;
 
Παίζουν, δηλαδή, με τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελλάδα. Κι είναι αυτό άραγε διαπραγματευτικό χαρτί; Αν αυτό ισχύει, τότε ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι όποιοι εκβιασμοί δεν είναι αποδεκτοί. Κι αν όλα τελειώσουν ομαλά, η ιστορία αυτή θα έχει αφήσει έτσι ή αλλιώς ανεξίτηλα σημάδια.
 
ΥΓ: Ασφαλώς και υπάρχει σχέδιο B.
 

Πηγή Capital
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο