Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς συμφωνία κυπριακής κυβέρνησης - τρόικα για haircut 20% στις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. στην τρ. Κύπρου και 4% στις άλλες τράπεζες - Θα συγχωνευθεί με Λαϊκή - Εκτός τα ταμεία - Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, Eurogrοup την Κυριακή στις 19:00

Προς συμφωνία κυπριακής κυβέρνησης - τρόικα για haircut 20% στις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. στην τρ. Κύπρου και 4% στις άλλες τράπεζες - Θα συγχωνευθεί με Λαϊκή - Εκτός τα ταμεία - Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, Eurogrοup την Κυριακή στις 19:00

Νέα δεδομένα έρχονται εσχάτως στο προσκήνιο, όσον αφορά στις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και κυπριακής κυβέρνησης. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως Λευκωσία και κλιμάκιο τριμερούς φέρεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την επιβολή haircut 20% στις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ της Τρ. Κύπρου, αλλά και για την επιβολή haircut 4% στις άλλες τράπεζες. Κατά τις πληροφορίες αυτές, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα συμμετάσχουν στο haircut.
Άλλες πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας για την επιβολή haircut 18-22% στις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ στην Τρ. Κύπρου.
Nωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για επιβολή haircut 25% στις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ στην Τρ. Κύπρου.
Ωστόσο, όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, το στρατηγικό πλάνο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι η διάσπαση της Τρ. Κύπρου σε good και bad bank και η συγχώνευσή της με τη Λαϊκή....


Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 18:00 ολοκληρώθηκε η νέα κρίσιμη σύσκεψη κυβέρνησης και τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου ο πρόεδρος Αναστασιάδης να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Για αύριο στις 19:00 έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Eurogroup.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο