Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός πράξεων μέχρι το άνοιγμα των τραπεζών της Μεγαλονήσου την ερχόμενη Τρίτη

Μετά τις ελληνικές τράπεζες και το Δημόσιο δεν δέχεται τις επιταγές των κυπριακών τραπεζών μέχρι το άνοιγμα αυτών την ερχόμενη Τρίτη.
 
Οι τράπεζες δεν κάνουν δεκτές τις επιταγές πελατών τους που προέρχονται από την Τράπεζα Κύπρου, ΚΥΠΡτη Λαϊκή και την Ελληνική Τράπεζα αφού τα κυπριακά πιστωτικά ιδρύματα είναι κλειστά και δεν μπορεί να γίνει εκκαθάριση, ενώ εμπλοκή στις συναλλαγές στην αγορά με επιταγές κυπριακών τραπεζών, δημιούργησε το «φρένο» που έβαλε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα υποκαταστήματά του, με ρητή εντολή να μην τις δέχονται για πληρωμές προς το Δημόσιο.
 
Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης διευκρίνισε στη «Ν» ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, οι εφορίες δεν έχουν λάβει ανάλογη εντολή, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα ότι το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικό, καθώς τα γραφεία συμψηφισμού στη χώρα μας δεν μπορούν να προχωρήσουν στις σχετικές πράξεις με τα Κυπριακά Πιστωτικά Ιδρύματα, καθώς «τα συστήματα στην Κύπρο με εντολή της εκεί Κεντρικής της Τράπεζας είναι όλα κλειστά».
 
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) ζήτησε από τους διευθυντές των υποκαταστημάτων του, που σε αρκετές περιπτώσεις συστεγάζονται με τις κατά τόπους εφορίες, με κοινό προϊστάμενο, να μη δέχονται τις επιταγές μέχρις ότου αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο