Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Μικρότερο έως και 20% το χαράτσι των ακινήτων που θα μείνει και φέτος

«Εκπτώσεις» στο χαράτσι των ακινήτων

Τι προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

 Μικρότερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με μείωση των συντελεστών στο ειδικό τέλος της ΔΕΗ σε ποσοστό έως και 20% και με οροφή τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στις τιμές ζώνης, προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.
 
Το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παραδοθεί εντός των προσεχών ημερών στον πρωθυπουργό ώστε να τεθεί υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα.
 
Συγκεκριμένα, προβλέπεται ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης σε μικρά και μεσαία ακίνητα, που θα προέλθει από το συνδυασμό της μείωσης, τόσο των συντελεστών παλαιότητας, όσο και των τιμών ζώνης των ακινήτων.
 
Προωθείται, επίσης, χαλάρωση των κριτηρίων, προκειμένου να απαλλαγούν από το ειδικό τέλος οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι και πολύτεκνοι.
 
Με βάση το σχέδιο, προβλέπεται, συν τοις άλλοις, παροχή εκπτώσεων, ανάλογα με τους συντελεστές παλαιότητας. Οι μειώσεις στο ειδικό τέλος θα κυμαίνονται από 0,60 ευρώ, μέχρι 1,60 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η κάθε κατοικία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description JAGGER | Μαρτίου 23, 2013 6:21 μ.μ. | Reply
Α ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟ!ΑΜ ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!Η ΑΝΟΧΗ/ΑΝΤΟΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ!
image description doctor | Μαρτίου 24, 2013 10:02 π.μ. | Reply
Αχ, τι ωραία. Ησύχασα τώρα. Να ναι καλά οι κυβερνώντες. Ο Θεός να τους έχει καλά που μας μείωσαν το χαράτσι.
Υ.Γ. Θα φάτε πολύ ξύλο ρε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο