Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρυθμίζεται η χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων στις παιδικές κατασκηνώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
 ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Δελτίο Τύπου
 Αθήνα, 21 Μαρτίου 2013
 
Θέμα: «Ρυθμίζεται η χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων στις παιδικές κατασκηνώσεις»
 
Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Αττικής της ΔΗΜΑΡ κ. Βασιλείου Οικονόμου κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι τόσο το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων για τη φιλοξενία παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων, όσο και η εφαρμογή άλλων κοινωνικών πολιτικών ρυθμίζονται από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο βρίσκεται ήδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο πόρος των 20 ευρώ ανά ασφαλισμένο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η φιλοξενία παιδιών χαμηλόμισθων ή ανέργων σε παιδικές κατασκηνώσεις περιέχεται στον ‘ Ενιαίο Λογαριασμό για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών’ ( ΕΛΕΚΠ) ο οποίος θεσπίζεται με ειδικές ρυθμίσεις στο άρθρο 34 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου . Ο καινούριος ενιαίος λογαριασμός για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών είναι ο νέος ενιαίος κοινωνικός πόρος που υφίσταται πλέον ενοποιημένος κάτω από την ομπρέλα του ΟΑΕΔ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από εκεί οι κοινωνικής αναφοράς πολιτικές που σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας κρίθηκε σκόπιμο να συνεχιστούν.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο