Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πέντε νόμοι του υπουργείου Οικονομικών σύντομα σε δημόσια διαβούλευση

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Τα σχέδια νόμου που προανήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών είναι τα εξής:......

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Τα σχέδια νόμου που προανήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών είναι τα εξής:
 
• Η ρύθμιση για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες να αποκτηθούν τίτλοι ιδιοκτησίας από τους ιδιώτες αυτούς που κατέχουν εδάφη του δημοσίου.  Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν εκτάσεις, οι οποίες έχουν καταπατηθεί την τελευταία 20ετία και η καταπάτηση συνεχίζεται έως σήμερα. Η καταπάτηση μπορεί να αποδεικνύεται με μάρτυρες ή επίσημα έγγραφα (π.χ. πρωτόκολλο αποβολής, πράξεις επιβολής προστίμων κ.λπ.). Ο κατέχων την έκταση θα έχει τη δυνατότητα εξαγοράς και απόκτησης νόμιμου τίτλου κυριότητας μέχρι ένα άρτιο οικόπεδο, εάν πρόκειται για αστικό ακίνητο. Όσοι νομιμοποιήσουν τις εκτάσεις που κατέχουν αυθαίρετα, απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμου αυθαίρετης χρήσης, έστω και αυτό έχει βεβαιωθεί. Από τη διαδικασία αυτή θα εξαιρεθούν εκτάσεις δασικές, που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές κ.λπ.
 
• Η ρύθμιση με την οποία θα οριοθετούνται ο αιγιαλός και οι παραλίες. Για την οριοθέτηση προβλέπεται εναέρια και δορυφορική φωτογράφιση, ενώ απαλλοτριώνονται υπέρ του Δημοσίου όλες οι ιδιωτικές εκτάσεις, κτίσματα κ.λπ. που θα βρεθούν εντός των ζωνών του αιγιαλού και της παραλίας, όπως αυτά θα επανακαθοριστούν με βάση το νέο καθεστώς, με βάση το οποίο η έκταση του αιγιαλού ορίζεται στα 30 μέτρα.
 
• Η ρύθμιση για το θέμα των σχολαζουσών κληρονομιών. Στόχος είναι αν σε δύο χρόνια δεν υπάρχει κληρονόμος, να περνούν στην ιδιοκτησία του δημοσίου.
 
• Το σχέδιο για την αξιοποίηση των εκτάσεων του δημοσίου με τη μέθοδο του sale end lease back.
 
• Ο νέος κώδικας εθνικών κληροδοτημάτων.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο