Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Τελεσίγραφο ΕΚΤ προς την Κύπρο μέχρι τις 25 Μαρτίου

Τελεσίγραφο ΕΚΤ προς την Κύπρο μέχρι τις 25 Μαρτίου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγγυάται την αρωγή του προς κυπριακές τράπεζες μόνο μέχρι τις 25 Μαρτίου. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα χρήματα θα αποδεσμευτούν μόνο εάν υπάρξει ένα σχέδιο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο θα είναι σε ισχύ και θα εξασφαλίζει την φερεγγυότητα των κυπριακών τραπεζών.

Η κίνηση αυτή είχε προαναγγελθεί - στην ουσία – από τον Γιόρκ Άσμουσεν μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT την Πέμπτη είχε πει ότι η ΕΚΤ μπορεί «να χορηγήσει ρευστότητα έκτακτης ανάγκης μόνο φερέγγυων τραπεζών" . Ωστόσο, πρόσθεσε, η φερεγγυότητα των κυπριακών τραπεζών δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη αν δεν αποφασιστεί σύντομα ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Κύπρο, το οποίο θα εγγυάται ταχεία ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα. Ο κ. Άσμουσεν απέρριψε την κατηγορία ότι η ευρωτράπεζα έθεσε υπό πίεση τη χώρα, λέγοντας ότι η τράπεζα έθεσε εκ των προτέρων τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να συγχωρήσει τα δάνεια έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο