Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Μίχαλος: Αφήνουν τις επιχειρήσεις να αργοπεθαίνουν

Μίχαλος: Αφήνουν τις επιχειρήσεις να αργοπεθαίνουν

Ζητά ρεαλιστικές ρυθμίσεις για την εξόφληση των ασφαλιστικών οφειλών


 Ενημέρωση σχετικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και αναφορές σχετικά με την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ενιαίων κανόνων για την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων παρείχε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
 
Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελεί άμεση συνέπεια της κρίσης, σημείωσε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εξόντωση των επιχειρήσεων και την αύξηση των λουκέτων στην αγορά. Αντίθετα θα επιδεινωθεί, με συνέπειες για τα ταμεία, για τον προϋπολογισμό και κυρίως για τους ίδιους τους ασφαλισμένους πολίτες».
 
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας οφείλουν να κατανοήσουν ότι είναι αδύνατον να υπάρξει πραγματική επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όσο πραγματική οικονομία και οι επιχειρήσεις αφήνονται να αργοπεθαίνουν.
 
Ο κ. Μίχαλος ζήτησε να υπάρξουν ρεαλιστικές ρυθμίσεις όσον αφορά την εξόφληση των ασφαλιστικών οφειλών και υπενθύμισε ότι το ΕΒΕΑ και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών.
 
Η πρόταση προβλέπει:
 
- Κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το τέλος του 2012.
 
- Οι επιχειρήσεις που οφείλουν, θα πρέπει είτε να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση των 36 ή 48 δόσεων, είτε να υπάγονται σε διακανονισμό με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής έως το 2020.
 
- Ο διακανονισμός αυτός προβλέπεται να είναι έντοκος, ώστε να μην λειτουργεί σε βάρος των συνεπών οφειλετών.
 
- Για τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους και δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης ή διακανονισμού, προτείνεται από 1/1/2014 να υπάρξει μείωση του συνολικού ύψους των εισφορών τους κατά 5%.
 
- Για τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση διακανονισμού των οφειλών τους, μετά την παρέλευση εκάστου δωδεκαμήνου συνεπούς και αδιάλειπτης τήρησης των όρων του διακανονισμού, προτείνεται να μειώνονται κατά 10% τα πρόσθετα τέλη.
 
- Οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές και δεν τηρούν τη ρύθμιση στην οποία έχουν υπαχθεί, θα στερούνται τη δυνατότητα υποβολής Μηνιαίας Αναλυτικής Δήλωσης μέσω διαδικτύου. Στις περιπτώσεις αυτές η δήλωση θα υποβάλλεται στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα διακανονίσει τις οφειλές της με βάση το πάγιο σύστημα ρύθμισης οφειλών.
 
Επίσης, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι βασική προϋπόθεση για την αύξηση των εσόδων των ταμείων από ασφαλιστικές εισφορές, είναι η αύξηση της απασχόλησης και «γι’ αυτή την εξέλιξη, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό 10%».
 
Ειδικά για την ενθάρρυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, προτείνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% κατά τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας μιας επιχείρησης. Το ίδιο ποσοστό μείωσης προτείνεται και για την πρώτη τριετία επιχειρήσεων που δημιουργούν νέοι κάτω των 30 ετών.
 
Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description pontikaki | Μαρτίου 21, 2013 3:49 μ.μ. | Reply
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΙΧΑΛΕ..... ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 420 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ....ΑΣΕ ΤΑ 5% ΚΑΙ ΚΑΝΤΟ 50% ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ...ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ CATERING ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ??????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο