Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Βόμβα» Bofinger (Γερμανία): Το «όχι» της Κυπριακής Βουλής συνιστά χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ – Εν αμφιβόλω η αξιοπιστία των τραπεζών – Κλίμα ανασφάλειας στους καταθέτες

Το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ αλλά και την χρεοκοπία του νησιωτικού κράτους κατέστησε πιθανό ο Γερμανός οικονομολόγος και στενός σύμβουλος της A. Merkel, P. Bofinger.

O επιφανής οικονομολόγος επικεντρώθηκε στο αναδυόμενο και επικρατών αίσθημα ανασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών όσον αφορά τις τραπεζικές καταθέσεις.
Όντας λάβρος κατά της απόφασης του Eurogroup της Παρασκευής, ο οικονομικός σύμβουλος της Merkel κατακεραύνωσε τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, καθώς όπως επισήμανε, θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος.
Όσον αφορά το «όχι» της Κυπριακής Βουλής, ο P. Bofinger διαμήνυσε πως ουσιαστικά συνιστά την χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του περί επικείμενης συμβιβαστικής λύσεις.
Προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις, ο P. Bofinger κατέστησε σαφές πως η φορολόγηση των μικρών καταθέσεων θα έπρεπε να είναι μηδενική, ενώ εκείνων άνω του 1 εκατ. στο 15% και άνω των 10 εκατ. στο 25%.

www.bankingnews.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο